Zwanger na innemen Morning-afterpil?

Online ZorgZus
 • #1

  Ik zit met een vraag:

  - Op zaterdag 23 maart 2019 heb ik helaas onbedoeld onbeschermd seks gehad (condoom gescheurd). Dit was 3 dagen voor mijn “verwachte” eisprong.

  - De volgende ochtend (binnen 24 uur) een morning-afterpil genomen (van Norlevo, deze werkt niet tijdens je ovulatie).

  - De week erop, zaterdag 30 maart 2019 eerst bruine afscheiding, daarna helderrood bloedverlies. Dit hield 3 dagen aan. Het was iets minder dan een normale ongesteldheid (laten we zeggen: matig bloedverlies) en waarschijnlijk geen innestelingsbloeding. Een innestelingsbloeding zou namelijk veel minder zijn + lichtroze + 1 dag aanhouden (toch?).

  - Twee weken later zou ik eigenlijk ongesteld moeten worden. Mijn menstruatie bleef uit. Het enige wat ik had was heel lichtroze bloedverlies (het was alleen te merken bij het plassen, lees: afvegen). Ik had verder ook geen buikkrampen, zoals normaal. Ik ben nu 15 dagen “overtijd” (als dat zou kloppen?).

  Mijn vriend en ik gebruiken nu alleen een condoom, ik ben 5 maanden geleden gestopt met de pil (vanwege de hormonen en dit had negatieve invloed op mij). Mijn menstruaties zijn altijd wel regelmatig geweest tot nu toe. Nu lees ik horrorverhalen op internet dat vrouwen tóch nog na het gebruik van deze specifieke MAP zwanger raken. Ik heb wel gemerkt dat ik de laatste tijd erg emotioneel ben (ik kan zomaar in huilen uitbarsten) en ik heb heel veel past van pukkeltjes. Af en toe ben ik misselijk en vermoeid, maar dit kan ook aan de stress van mijn studie liggen (denk ik). Ik kan de huisarts niet bellen, want die is nu met vakantie. Iemand die hetzelfde heeft meegemaakt of zwanger is geworden na gebruik van de MAP?

   

  Reageer
  #2

  "– De week erop, zaterdag 30 maart 2019 eerst bruine afscheiding, daarna helderrood bloedverlies. " dat zal een bloeding zijn die door de MAP wordt veroorzaakt
  " Twee weken later zou ik eigenlijk ongesteld moeten worden. Mijn menstruatie bleef uit." ook dat kan een gevolg zijn van de MAP, en de lichtere bloeding die je al had.

  Ik raad je wel aan om toch voor de zekerheid een zwangerschapstest te doen

  Reageer
  #3

  De pil ontregelt je hormonen maar de map natuurlijk ook. Als het condoom scheurt kan het wel verstandiger zijn als je niet zwanger wil worden. Heb zelf een pessarium. Moet je ook nauwkeurig gebruiken maar kan niet snel scheuren.

  Reageer
Reageer op: Zwanger na innemen Morning-afterpil?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief