Menstruatie en gewichtsverlies

 • #1

  Goede avond,

  Ongeveer 2.5 weken geleden heb ik een start gemaakt aan het verliezen van gewicht. 24 jaar, weeg 80 kilo en ben 1.74m lang. Mijn boven benen, heupen en buikje werden me iets te veel dus ik ben actief bezig om wat kilos kwijt te raken en wat gezonder te eten. Ik ben voornamelijk caloriƫn aan het tellen maar niet door weinig te eten. Juist door bepaalde snacks en anders ongezond voedsel te vervangen met eten die gezonder is en vaak ook nog wat minder caloriƫn heeft. Ik probeer natuurlijk nog 3 maal dagelijks te eten, wat een stuk minder is tegenover mijn oude gewoonte. Mijn oude gewoonte is dat ik veel overeet zelfs na de 3 maaltijdens.

  Ik starte met mijn dieet net voordat mijn menstruatie over was. Ik ben aan mijn nieuwe pilstrip begonnen en heb nergens last van gehad tot aan mijn vijfde pil. Na mijn vijfde pil heb ik continu last gehad van bruine afscheiding. Ik dacht dat dit van de stress kwam, want ik had een hele slechte week op het college achter de rug. De afscheiding werd langzamerhand steeds meer. Gister avond, wat al wellicht een dag 0f 5 verder is, heb ik een klein vlekje rood bloed in mijn pad gevonden, dus dat was relatief vers bloed.

  Ik ben naar de huisarts gestapt, die vertelde mij dat ik hoogstwaarschijnlijk met mijn menstruatie ben begonnen en de pil moest laten liggen. Dit kon misschien door het afvallen komen, omdat ik binnen 2 tot 2.5 week 4 kilo kwijt ben geraakt. Ik slik de pil nu voor 2,5 jaar zonder door te slikken en ik had nog 5 pillen over voordat mijn strip klaar was. Ik heb dus waarschijnlijk mijn menstruatie 5 dagen eerder.

  Kan je menstruatie echt al een week eerder beginnen d.m.v. het veranderen van je dieet en/of stres? Dit is totaal nieuw voor mij.

  Reactie
  #2

  Het zou kunnen

  Reactie
  #3

  Bruine afscheiding kan te maken hebben met een tekort aan progesteron ofwel oestrogeendominantie. Pilgebruik bevordert die oestrogeendominantie. Afvallen zal lastiger zijn door die oestrogeendominantie. Belangrijk is altijd om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

  Reactie
  #4

  Hoi Catootje,

  Ik had nog een paar vragen die ik graag zou willen stellen.

   

  Ten eerste zou u mij kunnen vertellen hoe oestrogeen dominantie er voor zorgt dat je bruine afscheiding krijgt/eerder bloed? Het feit dat ik na mijn eerste 5 nieuwe pillen weer min of meer begon te bloeden is zeer nieuw.

   

  Ten tweede, omdat ik nu op huisarts recommendatie een week eerder ben gestopt met de pil, is het voor mij juist de vraag of ik daadwerkelijk ga bloeden of niet. Weet u of, omdat ik eerder gestopt ben, ik daadwerkelijk mijn menstrustie alsnog zou krijgen? Of word dat een extra maandje wachten? Ik neem aan dat ik wel nog beschermd ben?

   

  Als laatste, het is natuurlijk zonde voor die overige 5 pillen. Kan ik mijn volgende strip afmaken, die laatste 5 doorslikken en dan een stopweek inlassen?

  Reactie
Reageer op: Menstruatie en gewichtsverlies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief