Menstruatie ondergewicht

  • #1

    Hallo
    Ik heb een vraag.
    Ik heb al vanaf me 14 jaar gewoon mijn menstruatie. En altijd ondergewicht gehad met schommelingen. Nou heb ik de afgelopen jaar veel stress gehad ik heb een kind gekregen en ben alleenstaande moeder. Maar heb gewoon mijn menstruatie gehad ook al woog ik 39 kg ( ik ben 1.56 ) ik zit de bij de diëtiste en als ik goed in me vel zit kom ik aan. Ik ben ook al bijna 3 kg aan gekomen en zit 41.9 in mei gewoon normaal menstruatie gehad. En een week voor dat ik het nu moest krijgen hevige buikpijn overgeven enz. Maar ook ineens veel eten nooit gedaan zelfs niet met mijn zwangerschap. Ik moest 18 juni menstruatie krijgen tot op de dag van vandaag buikpijn en het idee dat ik het elke seconde kan worden. Huisarts gebeld maar kreeg dokter in opleiding en zegt dat komt door je onder gewicht het kan maar vind het zo raar door de klachten ook heb ik vandaag nog een test gedaan maar wat ik al dacht gewoon negatief. Kan het misschien wat anders zijn?

    Reageer
    #2

    Je ondergewicht en  de weersomstandigheden, kunnen daar wel invloed op hebben.

    Reageer
    #3

    Oke dankje wel. Ik denk dat ik hier maar gewoon van uit ga ??

    Reageer
    #4

    Het is denk ik niet alleen het ondergewicht op zich maar de hele biochemie van je lichaam, je hormonen. Als je voedingspatroon niet optimaal is en je hebt bepaalde tekorten in je lichaam kan er eerder wat ontregeld raken. Zelf ben ik 1,65, in het verleden heb ik 38 kg gewogen maar ik werd gewoon ongesteld. Voor je hormonen zijn allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en andere stoffen nodig. bij tekorten raken ze eerder uit balans. Dunne mensen hebben soms de neiging om stapels boterhammen te eten, terwijl daar te weinig voedingsstoffen in zitten. Beter kan je vaak iets meer eiwitrijke dingen eten. Dat voedt gewoon meer. Het kan verstandig zijn om eens uit te zoeken wat jouw lichaam nodig heeft, ook qua eventuele extra's, zoals bijv vitamine D. Stoffen als magnesium en vitamine B kunnen helpen om iets stressbestendiger te zijn, wat ook kan schelen in lichamelijke klachten.

    Reageer
Reageer op: Menstruatie ondergewicht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief