Bruine afscheiding door afvallen (en nog iets anders)?

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb enige tijd last gehad van wat ik vermoed dat het bacteriële vaginose was, alleen is dit nooit vastgesteld geweest. Ongeveer een half jaar geleden merkte ik op dat mijn afscheiding een andere kleur had dan normaal (geel, ook vaak groen) en dat de geur van mijn vagina ook iets anders was dan gewoonlijk. Ik heb geen overige klachten zoals jeuk, pijn bij het vrijen of andere omstandigheden en verder geen abnormaal veel afscheiding.

    Ik hiervoor ben naar de dokter geweest en heb voor de zekerheid antibiotica meegekregen om het probleem wellicht te verhelpen. Ook werd er een monstertje opgestuurd om te testen. De verkleuring verdween voor een korte tijd maar kwam binnen enkele dagen weer terug. Het was meer gelig dan groen deze keer.  Ik had toen ook gebeld voor het resultaat, en het resultaat was dat er niets gevonden werd.

    De iets-wat gekleurde afscheiding bleef nogsteed aanhouden en mijn vriend had al vernomen dat ik daaronder "anders rook" dan normaal. Niet persé een vreselijke geur, maar iets sterker  en anders dan wat het normaal is, wellicht een beetje onprettig. We zijn beiden best wel seksueel actief, en zorgen ervoor dat we altijd hygienisch zijn i.v.m. dat.

    Ik slik de pil nu al langer dan 4 jaar en ik merkte op toen ik de laatste pil van de eerste week had genomen (dus ik ben al weer iets meer dan 7 dagen aan het slikken) dat ik bruine afscheiding had. Ik vernam het ergste en ben direct terug naar de dokter gegaan.  De bruine afscheiding kwam die avond 1x voor en toen was het weer geel.

    Met de eendenbek werd ik nogmaals kort onderzocht. Volgens mijn dokter leek er niks vreemds te zijn behalve dan een heel klein beetje bloeding, wat volgens haar normaal is met het gebruik van de pil. Verder is er geen uitstrijkje meer gemaakt.

    Ik moet wel zeggen dat ik bezig ben met afvallen (Voornamelijk het verminderen van porties en caloriën tellen) en ik ben in de afgelopen 1.5 week 3 kilo kwijt geraakt. Verder heb ik een dood-normale menstruatie gehad zoals ik elke maand had. Geen verkorte of verergerde bloeding.

    Ik heb de bruine afscheiding nu al voor de 3de dag achter elkaar. Moet ik me hier zorgen om gaan maken of kan het door het afvallen komen? Heeft het effect op de bescherming van de pil? En als de arts niks gevonden heeft wat kan duiden op BV, hoe kan het dan zijn dat ik een verkleuring heb van mijn afscheiding en dat de geur is veranderd?

    Reageer
    #2

    Zoals de huisarts al zei: kleine bloedingen kunnen door gebruik van de pil worden veroorzaakt. Dat noemt men spotting. Dat je er nu wel last van hebt zou inderdaad door het diëten kunnen komen

    Reageer
    #3

    Weet u eventueel een verklaring wat de rare afscheiding en geur kan veroorzaken?

    Reageer
    #4

    Zoals de huisarts al zei: kleine bloedingen. Die veroorzaken kleur en geur

    Reageer
    #5

    Pil bevordert een toestand van oestrogeendominantie, verandert je vaginale milieu en zorgt voor verlies van vitaminen en mineralen. Antibiotica verstoren je darmflora en zorgen voor verlies van vitaminen en mineralen. Bruine afscheiding kan komen door tekort aan progesteron ofwel oestrogeendominantie. Een gezond gewicht bereik je niet door calorieën te tellen maar te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Op zich ook beter voor je hormonen, zij het dat de pil die dus verstoort.

    Reageer
    #6

    Ik ben nu al sinds zondag aan het spotten. Bruine afscheiding zoals aangegeven maar ook een paar druppeltjes (oud) bloed in mijn ondergoed. Ik begin toch zorgen te maken omdat ik nooi zo lang heb zitten "spotten", vooral kort na  mijn menstruatie.

    Direct weer naar de dokter?

    Reageer
Reageer op: Bruine afscheiding door afvallen (en nog iets anders)?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief