buikpijn uitstrijkje

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb een spastische darm waardoor ik met tijden erg veel buikpijn heb. Zoals nu al een 2 weken. De buikpijn lijkt heel vaak op zo'n menstuatiepijn ook gepaard met pijn in de onderrug. Telkens als ik hier mee naar de dokter ga zegt ze dat het mijn darmen zijn die helemaal opgezet zijn.
  Vandaag moest ik naar de arts omdat ik een oproep van de ggd hen gekregen voor een uitstrijkje. Dat onderzoek was vervelend en er kwam ook wat bloed mee, ik maak me daar er zorgen om. Ook omdat ik n.l. vanmiddag(vrijdagmiddag) ben geweest en er nog steeds een bruinige afscheiding uit mijn vagina komt. Tevens is mijn buikpijn nog erger geworden.
  Zo'n uitstrijkje is toch voor baarmoederhalskanker? Hiermee kunnen ze toch niet zien of er iets mis is met je eierstokken of baarmoeder. Wellicht is er iets anders wat niet ok is in mijn buik. De uitslag van het onderzoek duurt ook nog eens 2 weken, kan ik daarover weer stressen.

  Herkend iemand dit?

  Reageer
  #2

  Hoi,
  Hoi,

  Is dit je eerste uitstrijkje?(hoe oud ben je)
  Het kan hoor dat je baarmoedermond wat geirriteerd is na een uitstrijkje en dat er wat bloed afscheiding los komt.
  Met een uitstrijkje kunnen ze alleen zien of er afwijkende cellen in de baarmoedermond zitten zodat ze vroegtijdig baarmoederhalskanker kunnen opsporen en/of voorkomen.
  Onderzoek naar je baarmoeder zelf of eierstokken kan bij de gyneacoloog.
  Mocht je twijfels hebben of de pijn van je spastische darm afkomt of ergens anders van zou ik gewoon eisen dat je doorverwezen word naar de gyneacoloog.(echt zeuren hoor anders doen ze het niet!)
  Vaak kan die eenvoudig weg met een inwendige echo kijken hoe je baarmoeder eruit ziet en tevens je eierstokken(of er zwellingen zijn en dergelijke).
  Die 2 weken wachten zijn hels ik weet er alles van! Zoek zoveel mogelijk afleiding dat scheelt!

  groetjes Wieteke

  Reageer
  #3
  • Hallo ik ben Marjanne op de Haar. Vandaag voor de tweede keer een uitstrijkje gehad. Had de vorige keer ook last van naar pijn en nu weer is dit normaal? En hoelang kan dit duren?
  Reageer
  #4

  Dat kan. Het zou met enkele dagen wel weer over moeten zijn

  Reageer
  #5

  Ik heb vorige week een uitstrijkje laten maken en heb nu nog steeds een zeurende pijn... Hoort er was gewoon bij ?

  Reageer
Reageer op: buikpijn uitstrijkje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief