buikpijn

 • #1

  Ik heb al een jaar of 5 van tijd tot tijd hele erge buikpijn. Mijn buik is enorm opgezet. En ik let echt op wat ik eet. Ook omdat medici denken dat ik een spastische darm heb. En heb 2 keer een endoscopie gehad. Dan krijg je via je anus een camera die je darmen bekijkt. Maar niks gevonden. Ik heb een keer bij hart van Nederland gezien dat iemand een lindworm had van 11 meter. Dus ik zei tegen mijn dokter of ik geen lindworm kan hebben. Maar ze hebben meerdere mallen alles onderzocht niks gevonden. Maar ik had gelezen dat Jantine 3 jaar lindworm eitjes had toen het pas werd ontdekt. Mijn vraag zou het kunnen dat ik een lindworm heb. Ik heb altijd een heel vol opgeblazen gevoel, van tijd hele erge steken. Nu heb ik momenteel movicolon (laxeerzakjes) Omdat ze denken dat de pijn minder wordt dan maar dat doet het niet. En ik heb het idee dat zeggen dat je last hebt van spastische darmen voor de doctors wel goed uitkomt omdat dat steken en pijn zou kunnen verklaren.

  Groetjes

  Reactie
  #2

  Het IBS is een diagnose per exclusivum.

  Reactie
  #3

  De diagnose van PDS is tegenwoordig gebaseerd op de Rome III-criteria (2007); het is een diagnose bij uitsluiten: voor de klachten kunnen geen andere afwijkingen een verklaring zijn. Omdat de symptomen van PDS erg lijken op die van andere darmaandoeningen kan het soms lang duren voordat de diagnose gesteld wordt. Aan de andere kant komt PDS zo vaak voor dat men al heel snel een vermoeden zal hebben. De Rome III-criteria (2007) zijn criteria die door een internationaal team van specialisten zijn samengesteld.

  De diagnose PDS wordt door een arts gesteld:
  1. Er bestaan gedurende langere tijd (enkele maanden) klachten van buikpijn, gecombineerd met een veranderde stoelgang.
  2. de diarreevorm, de obstipatievorm en de mengvorm kunnen eenvoudig worden gebaseerd op een eenvoudige classificatie, die uitgaat van hoe de ontlasting er uit ziet.

  Bijkomende symptomen kunnen zijn: abnormale stoelgang of ontlasting; slijm in de ontlasting; opgeblazen gevoel of opgezette buik

  Verder mogen de volgende symptomen niet voorkomen: bloed in de ontlasting; gewichtsverlies; koorts; fysieke afwijkingen

  Reactie
  #4

  Lees ook:

  buikpijn en darmklachten
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/204614-buikpijn-en-darmklachten.html

  pijn rechts in onderbuik
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/51611-pijn-rechts-in-onderbuik.html

  Pijn in linkerzij
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/59234-pijn-linkerzij.html

  Reactie
Reageer op: buikpijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief