Septate hymen

Online ZorgZus
  • #1

    Hoi, ik ben een meisje van 17 jaar. Toen ik voor t eerst ongesteld werd wou ik een tampon in doen wat niet lukte. Ik dacht altijd oh ik doe het verkeerd of het paste gewoon niet. November 2017 kreeg ik een vriend en wou op oud en nieuw seks proberen te hebben met hem. We hebben een half uur lang proberen hem in mij te krijgen maar deed veels te veel pijn en hij zei dat het leek alsof hij door iets tegen gehouden werd. Hij kwam toen aan met een voorstel om met zn vingers te voelen. Hij ontdekte toen snel dat ik tussenschot had in m’n vagina. Op internet vonden we dus dat het een “septate hymen” heet.

    Ben rond februari naar de dokter ervoor geweest om dus na te checken of ik echt een septate hymen heb. De dokter zei inderdaad dat ik dat had. Toen werd ik naar de gynaecoloog gestuurd en in mei had ik een afspraak. De gynaecoloog vertelde me dat ik niet alleen een tussenschot in mn vagina had maar ook in mn baarmoeder waardoor ik sneller kans heb op miskramen en ongeboren babies. De gynaecoloog vertelde me dat ze een kijkoperatie wouden doen zodat ze precies konden zien hoe mn baarmoeder en vagina er precies uitzagen. Ook kwam die aan met het idee dat het onder narcose kon zodat als mn tussenschot in mn vagina makkelijk weg zou kunnen dat ze dat dus gelijk doen tijdens de operatie.

    Woensdag 11 juli 2018 was de (kijk)operatie. Vond het heel spannend want was nooit onder narcose geweest. de operatie duurde een uurtje waar ze dus hebben gekeken naar mn baarmoeder en ze inderdaad gelijk mn septate hymen hebben weggehaald. Daarna had ik geen pijn in mn vagina of baarmoeder.

    Donderdag 12 juli 2018 mn septate hymen is dus gisteren weg gehaald en voel alleen een klein branderig gevoel in mn vagina als ik moet plassen. Gelukkig is dat snel weg. Ben wel beetje duizelig door de narcose maar dat is heel normaal. Ben super blij dat mn septate hymen weg zijn gehaald en dat t allemaal zo snel voor me ging.

    Toch heb ik een vraagje. Als iemand zijn septate hymen ook zijn verwijderd hoelang duurd het voordat je tampons in kan doen en geslachtsgemeenschap kan hebben want heb dat helemaal niet na gevraagd. Best dom haha. Hoop dat iemand mij daar antwoord op kan geven.

    Als iemand zelf zit met het probleem van een septate hymen zou u ook gewoon gerust vragen aan mij stellen!

    Groeten luna.

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Dit klinkt erg bekend. Ik denk zelf dat ik het ook heb. Kan het ook je maagdenvlies zijn die vanzelf stuk gaat. Een tampon inbrengen gaat erg lastig. Vooral het er uit halen. Hij blijft dan vaak hangen doordat er een vlezig draad overheen zit.

    Reageer
    #3

    Ik heb dit ook !ik ben 15 en durf het niet te zeggen tegen mn ouders. Ik weet echt niet wat ik moet doen, wil het ook graag weg laten halen. Iemand tips ?!

    Reageer
    #4

    ik zou er dan toch maar eens met je moeder over praten

    Reageer
    #5

    Begrijp je helemaal. Denk dat ik heb ook heb. 14 jaar

    Reageer
    #6

    Hoeveel heeft het je gekost om het weg te laten halen?

    Reageer
    #7

    ik denk ook dat ik het heb maar ik kan er niet echt met mijn moeder over raten omdat ik nog mar 13 ben maar ik gebruik we gewoon tampons en ik kan ook niet zomaar zo een operatie laten doen dus help!

    Reageer
    #8

    Waarom kun je daar niet met je moeder over praten? En waarom denk je dat een septate hymen hebt?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik kwam ook erachter dat ik een septate hymen had. Ik had het gelijk aan mijn moeder verteld en een afspraak bij de dokter gemaakt. De dokter had even gekeken en verwees me door naar de gynaecoloog. Vandaag had ik mijn afspraak bij de gynaecoloog en ook zij zei dat ik een septate hymen had en had deze ook gelijk met een kleine verdoving weggehaald. Het duurde hooguit 10 minuten, maar daarbij moet ik wel zeggen dat de verdoving een klein beetje vervelend was en ik het gevoel van het hechten ook niet bepaald fijn vond. Ik ben er in ieder geval vanaf en moet alleen over 2 weken terug voor een checkup dus als je dit leest en je weet niet zeker of je dit hebt adviseer ik je gewoon een doktersafspraak te maken en zeker ook ervoor zorgen dat je een verwijzing naar de gynaecoloog krijgt. Het kan namelijk ook zo zijn als je bepaalde klachten met je menstruatie hebt dat je twee baarmoeders hebt of dat dat stukje ook doorgaat van ‘binnen’ (ga hier niet vanuit maar daarom zou ik het laten checken 🙂 ) De gynaecoloog vertelde dat zij dit vaker heeft moeten weghalen voor meiden dus wees absoluut niet bang.

    Reageer
    #10

    is er iemand die zou kunnen weten wat ik heb, het lijkt alsof er en stuk vlees aan de zijkant van mijn vagina zit erg gevoelig en voelt heel raar

    Reageer
    #11

    Moeilijk om daar zo ongezien en zonder enig onderzoek antwoord op te geven. Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #12

    Dit verhaal komt mij heel bekend voor. Ik probeer al een tijdje tampons te gebruiken en het inbrengen hiervan gaat best goed. Zodra ik hem eruit wil halen, houdt een soort vlezige draad dit tegen. Na een halfuur lang stressen en het opzij proberen te duwen, kwam hij er eindelijk uit. Ik denk dus dat dit overeenkomt met al jullie verhalen.

    Reageer
    #13

    Hey allemaal

    Ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb ongeveer een half jaar geleden ontdekt dat ik een septate hymen heb. Ik wil mijn verhaal doen om jullie gerust te stellen, voor meisjes die ook een soort maagdenvlies of ander akkefietje aan het geslachtsdeel (denken te) hebben. Toen ik dit voor het eerst ontdekte, doordat ik geen tampon kon indoen en 2 openingen zag als ik naar mijn vagina keek, kwam ik op deze site en vond eindelijk wat het was. Ik was helemaal in paniek omdat er overal stond dat het enkel met een chirurgische ingreep kon weggehaald worden en ik durfde het aan niemand zeggen. Ik praatte er met mijn beste vriendin over en later met mijn mama (hoe "akward" ik het ook vond). Ze stelde mij meteen gerust en we maakten een afspraak met een gynaecoloog. Het is dus heel belangrijk dat je het iemand verteld zoals ouders/beste vriendin, want dat lucht echt op! Bij de gynaecoloog vond ik het eerst echt raar dat ze er naar moest kijken maar uiteindelijk is het gewoon hun job en doen ze niet anders. Ieder meisje/vrouw gaat ooit wel eens naar een gynaecoloog, dus dit is niet anders. Ze bevestigde dat het met een kleine ingreep moest weggehaald worden onder volledige narcose. Het gaat namelijk niet met plaatselijke verdoving bij je geslachtsdeel. Vandaag was dus de operatie en ik ging er met heel veel stress naartoe (wat eigenlijk helemaal niet nodig was). Als we er aankwamen werd ik gerustgesteld en iedereen gaf duidelijke instructies. Ik moest een ziekenhuiskleedje aandoen met niets eronder, maar gelukkig kreeg ik een badjas en een deken en ik werd terug naar mijn kamer gebracht. Toen ik naar het ok mocht kreeg ik uitleg van de anesthesist en voor ik het wist was ik in slaap (via infuus, want met ballon/gas word je sneller misselijk en dit kan je allemaal overleggen met de anesthesist). Echt nog leuk eigenlijk zo snel in slaap geraken (+ ik heb echt zaalig geslapen ;)). Op de ontwaakzaal werd ik wakker zonder pijn en volledig bedekt (iets waar ik mij het meeste zorgen om maakte haha) en ik mocht al snel terug naar de kamer. Ook zorgen ze dat er niet over je "gênante" operatie gepraat wordt waar veel mensen zijn en anders kan je gerust zeggen dat je het er ergens anders over wilt hebben (je ligt namelijk meestal met andere mensen op de kamer). Als je je regels hebt houden ze er rekening mee en krijg je een maandverband en onderbroek van het ziekenhuis. Ze hebben mij heel de dag goed behandeld, alles verliep snel en wanneer ik geen pijn had bij het plassen en niet misselijk was, werd ik ontslagen. Ik ben er ongeveer 5u geweest. Nu ben ik al 4u thuis en ik heb niets van pijn, niet bij het plassen, niet misselijk en ik hoef zelf geen pijnstilling meer te pakken. Ik voel me enkel nog een beetje suf van de narcose. Nu bedenk ik me pas waar ik mij al die tijd zo veel zorgen om gemaakt heb want alles viel heeel goed mee! Hopelijk heb ik hier iemand mee geholpen of gerustgesteld.

    Groetjess

    Reageer
    #18

    Hai hai ik ben een meisje van 14 en ik heb last van een septate hymen. Dit weet ik wel zeker want na veel wurging van tampon erin te doen was het gelukt maar ik kreeg hem er niet uit, als ik hem eruit wou halen moest ik een stukje maagdenvlies was om de tampon was gewikkeld aan de kant schuiven (wat aardig pijn doet haha). Laatst heb ik er met mn ma over gepraat maar ze vind het "raar" en wilt niet naar de huisarts. Dit brengt me veel stress en angst... ik denk aan het zelf te knippen maar weet de exacte consequenties hiervan niet HELP

    Reageer
    #19

    Je bent 14 en kunt gewoon zelfstandig naar de huisarts. Maak gewoon een afspraak. Ga vooral niet zelf knippen

    Reageer
Reageer op: Septate hymen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief