Slijtage voortanden/ondertanden

 • #1

  Hoi,

  3 jaar geleden begon ik te merken dat er hele kleine stukjes van mn voortanden afkwamen. Besprak dit met mijn vader en hij constateerde dat ik knarste met mijn tanden ‘s nachts. Hiervoor naar de tandarts gegaan en een bitje gedragen (trouw echt elke nacht!) maar ik bleef slijtage zien. En ging keer op keer terug naar de tandarts, omdat ik me zo’n zorgen maakte en niet begreep waarom er nog steeds slijtage was. Deze zei steeds dat ik me niet ongerust moest maken en dat hij erger gezien had. Nou ben ik 3 jaar later en merkte ik eens tijdens het eten van chips dat ik als een soort koe met mijn voor en ondertanden maal en mijn voortanden gebruik als het ware om te kauwen, omdat mijn kiezen niet goed op elkaar komen. Ben nooit doorverwezen naar een ortho. Uit paniek een andere tandarts gebeld en deze constanteerde dit ook. In juli heb ik nu een afspraak met een ortho. Maar ik heb de hele dag door een zeurende pijn in mijn tanden en ben er echt echt heel ongelukkig door, omdat ik me die hele 3 jaar lang rot voelde en wist dat er iets niet klopte. Ik wil ook eigenlijk heel graag een nieuwe tandarts, omdat ik hem niet meer vertrouw. Nu heeft hij ook eens gezegd dat facings ofzo niet mogelijk zouden zijn omdat mn voortanden wat te dun zijn geworden. Wat ik dus echt zijn fout vind, want ik ben echt 4x teruggegaan daarheen en duidelijk gemaakt dat er nog steeds slijtage was, maar hij ging er geloof ik vanuit dat ik overdag ook knarste...
  nu ik dus weet waardoor t komt ben ik anders gaan kauwen, en is t probleem letterlijk binnen 3 minuten opgelost.. voel me zo rot, omdat dit echt heel veel slijtage gebracht heeft. Weet iemand wat ik moet doen? Ben echt gewoon al 3 jaar hierover in paniek en kan het echt geen plekje geven.. vond mn tanden het mooiste aan mezelf en dat voelt afgepakt..

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Is vervelend als je een niet zo'n best gebit hebt. Als je een verkeerde beet hebt. Kan te maken hebben met een lichte scheefstand van de atlas, dus die bovenste nekwervel. Kan opgelost worden met een atlascorrectie. Tandenknarsen kan hier ook mee te maken hebben. Nog afgezien van je gebit is chips toch al niet gezond en beter ook niet teveel tussendoortjes eten.

  Wat wijsheid is  qua tandarts weet ik niet. Weet wel dat een biologische tandarts wat verder kijkt. Misschien dat zo iemand nog mogelijkheden ziet.

  Reageer
Reageer op: Slijtage voortanden/ondertanden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief