Spleetje tussen tanden

 • #1

  Als kind heb ik een ongeval gehad. Hierdoor zijn mijn beide voortanden voor de helft afgebroken, dit hebben ze toen gecorrigeerd met composiet. Ik had als kind een gigantische spleet tussen mijn voortanden, dit hebben ze toen ook mee gecorrigeerd. Maar omdat ik toen nog in de groei zat en dus alles nog veranderde heb ik uiteindelijk weer een klein spleetje gekregen. Ik heb mij hier verder nooit aan gestoord, maar heb wel altijd gedacht dat ik dit ooit wel dicht zou willen laten maken.

  Mijn tandarts houdt mijn voortanden altijd goed in de gaten. Ze moeten namelijk ooit wel vervangen worden, want ze gaan blijkbaar maar zoveel jaar mee. Het is nu al 10/15 jaar geleden. Ik merk dat het composiet ook niet meer zo mooi is als vroeger. Ik heb een aantal jaar geleden al eens met de tandarts besproken of het al tijd was, maar toen vond hij het nog niet nodig en heb ik het dus nog niet gedaan. Nu weer wat jaartjes verder merk ik toch echt dat ze in minder goeie staat zijn. Brokkelt af en toe eens een stukje af. Je ziet wat kleur verschil tussen de echte en neppe tand(en). En nu sinds een tijdje bloed mijn tandvlees spontaan. Ik zelf vermoed dat dit komt door het spleetje (deze is wat groter geworden). Het eten gaat er tussenzitten en daardoor raakt het wat sneller ontstoken, denk ik. Ik houd het goed schoon. Het tandvlees bloed snel bij een lichte aanraking met voedsel bijvoorbeeld. Tijdens het tandenpoetsen is er gek genoeg niks aan de hand. Al met al merk ik dat het tijd is om het spleetje te dichten en wellicht eens de mondhygiënisten te bezoeken.

  Ik wil binnenkort overleggen met de tandarts wat hij vindt (juli afspraak). Ik heb ook al eens een gesprek gehad over het spleetje dichten en dit vond hij een prima idee. Ik wil alleen nu even weten of het bloeden kan komen door het spleetje en dat er voedsel tussen komt en blijft zitten? Ook zou ik graag andere opties willen horen dan composiet. Ik merk dat dit toch wel snel verkleurd. Ik wil namelijk als ik dit laat doen ook mijn ‘neppe’ tanden laten corrigeren. En weet toevallig iemand of dan het oude composiet helemaal weg geslepen gaat worden? Ik vind het namelijk een heel naar beeld omdat weer te moeten zien. Ik heb het zelfde met het bloeden, dat zorgt toch voor flashbacks van het ongeval.

  Reageer
  #2

  Ik heb ook veel laten doen aan mijn voortanden door een ongeval van vroeger. 1 advies: zoek een goede specialist op en bespreek alle opties.

  Reageer
  #3

  Je kunt je vragen beter aan de tandarts stellen, hier zijn tandartsen of andere specialisten om ze te beantwoorden

  Reageer
  #4

  Alias: Bedankt voor je reactie! Ik vertrouw mijn huidige tandarts voor 99%. Ik heb ook wat mindere ervaringen bij tandartsen. Mijn huidige tandarts is in mijn ogen echt een vakman. Ik vraag mij alleen wel af of hij de beste is voor het esthetische onderdeel of dat er wellicht een andere tandarts is die dit toch wat beter zou kunnen. Vertrouwen hebben in een tandarts vind ik wel onwijs belangrijk! Heb jij ook ervaring met composiet, zo ja raad jij het aan of af? Ik heb het met mijn tandarts ook wel eens gehad over kronen, maar sta hier zelf niet zo achter. Ik vind dat zonde van mijn huidige tand (moeten ze veel tand weg slijpen). Ik heb ook wel een aantal andere tanden die ik graag zou willen laten perfectioneren, maar wel het nummer 1 doel dat mijn eigen tand in goede staat blijft. Ik heb namelijk verder een gezond gebit en dit wil ik graag zo houden.

  Suus: Ook jij bedankt voor je reactie! Over het bepalen van mijn bloedend tandvlees is inderdaad beter te bepalen door de tandarts wat hier de oorzaak van is. Ik ga eind juli naar de tandarts toe, dus ik zal het dan verder bespreken met de tandarts. Over ervaring met spleetjes opvullen etc hoop ik hier wel te mogen vragen, dat is toch ervaringen uitdelen naar elkaar.

  Reageer
Reageer op: Spleetje tussen tanden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief