Tandsteen of begin rotting?

 • #1

  Goedenavond

  Ik lig zwaar in de klinks met mijn tandarts. Eigenlijk sinds ik er zit is er onwijs gezeurd om mijn cola verslaving, maar na een boze mail naar het hoofdkantoor te hebben gestuurd is er grondig onderzoek gedaan naar mijn gebit en wat blijkt? Cola speelt maar een kleine factor in de beschadigingen, laatste paar jaar mn ondergebit waar steeds stukjes van afbreken; ik had en heb al die jaren een beugel nodig gehad omdat ik een inversie van boven en onderfront heb (overbeet)

  Dit werd heel leuk verteld, terwijl ik (uit cosmetisch beeld) sinds mijn 11e al heb lopen zeuren om een beugel. Steeds was het een nee want mijn gebit stond recht en om mn spleetje zo’n sing te nemen was onzin volgens hen. Ze beweerde het NU pas te zien, terwijl er zat fotos zijn gemaakt en ik op zat papiertjes heb moeten bijten waar DUIDELIJK de helft van mijn ondergebit paars van werd “je hebt het overal. Maakt niet uit”. Dit was al een zware indicatie. ben momenteel 21 en een beugel, ondanks nu een verwijzing kost een vermogen. Ik werk niet en mijn ouders kunnen dat op korte termijn gewoon niet betalen…

  Mis een halve laag aan fluoride op mn tand, achterkant bovenste voortand, werd leuk gezegd ja die kan kapot gaan, maar we gaan je pas helpen als je een beugel hebt gehad. Mijn gebit is gewoon naar de galemiezen door ze..

  Nu was ik net aan het flossen en zag dit ineens. Ik ben van plan om rond september over te stappen (studenten OV gaat in en ik wil geen schijterige tandzorg meer dus heb een van de beste opgezocht), maar hoef mijn huidige praktijk eigenlijk nooit meer te zien!

  Is dit het begin van een rotting of tandsteen? Als het om geval 1 gaat is dit ook een grote fout van ze want ik heb woensdag nog in de stoel gelegen omdat de grote baas mijn gebit wilde zien (toen kreeg ik te horen dat ik mijn tanden ga zien afbrokkelen totdat n beugel het fixeert). Ze hadden ook nooit opgemerkt dat die fluor laag miste, terwijl ze na het te hebben gezien mooi aangaven dat het plaatje al een aantal jaar mist.

  Maargoed, als het tandsteen is, is het geen probleem (ze hebben mij 3 jaar met tandsteen laten lopen totdat ik maar eens aangaf hoort dit wel?), maar als het een rotting is dan ben ik nu nog mooi op tijd. Dan maar 1x doorbijten en nog terug

  Reageer
  #2

  Wat vervelend dat je de zorg, die je beschrijft nodig te hebben, niet hebt kunnen krijgen. Goed dat je niet hebt opgegeven en vragen hebt blijven stellen.

  Op de foto die je hebt gestuurd is helaas niet goed te zien of dit gaat om een gaatje of dat dit slecht een verkleuring is als gevolg van tandsteen/aanslag. Wat wel duidelijk kan worden waargenomen is dat de papil van je tandvlees op die plek aardig rood en gezwollen is. Om die reden ga ik ervan uit dat het hoogstwaarschijnlijke is dat het gaat om tandsteen en plaque onder het tandvlees.
  Ik hoop dat ik je hiermee een beetje heb kunnen helpen.

  Reageer
Reageer op: Tandsteen of begin rotting?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief