Vragen tanden

 • #1

  Hallo, ik ben ongeveer een jaar geleden naar de mondhygiënist geweest omdat ik bloedend tandvlees had (ook zonder poetsen), oftewel ik had al een hele lange tijd mijn tanden verkeerd gepoetst. Wat bleek; tandsteen onder mijn tandvlees waardoor het ontstoken bleef, blijkbaar iets wat in de familie kan zitten. Dit was verwijderd en sinds dien onderhoud ik het goed, met de juiste techniek (zo vaak mogelijk want dit is een aardig tijdrovend proces) en ik gebruik rubberen stokers. Mij werd toen houten stokers aangeraden maar ik vond deze zeer onprettig in de werking, helemaal omdat mijn tanden dicht tegen elkaar aanstaan, dus ben toen over gegaan op rubberen stokers die mijn vriendin ook gebruikt.

  Gisteren merkte ik bij het poetsen, wat aardig grondig en misschien zelfs tehard ging, dat er specifiek 1 stukje tandvlees ging bloeden (zonder pijn). Een plekje waar ik met een stoker niet tussen de tanden kom. Ik heb mij toendertijd enorm zorgen gemaakt over een immuumziekte die dan het achterliggende probleem zou zijn, en gek genoeg doe ik dat nu bij één bloedend stukje ook. Ik heb dan ook 3 vragen:

  1. Mijn vriendin vertelde mij dat het af en toe wel kon voorkomenxdat er een bloedinkje plaatsvond, bijv door te hard poetsen of vuil dat bleef hangen. Klopt dit?

  2. Denkt u, de lezer, dat het onnodig is om te zoeken naar een achterliggende ziekte ipv iets onschuldigs? Zou ik bijvoorbeeld bij een achterliggende ziekte ergere klachten hebben of andere symptomen hebben.

  3. Is het erg dat ik mijn mondhygiënist advies ‘negeer’ en stook met rubberen stoker ipv houten (eigenlijk het advies van de mondhygiënist van mijn vriendin volg)? Deze geven mij een wat prettiger gevoel en het gaat wat makkelijker.

  Excuses voor het lange bericht, ik kan nogal snel hypochonder worden bij zulke ‘klachten’.

  Reactie
  #2

  " Gisteren merkte ik bij het poetsen, wat aardig grondig en misschien zelfs tehard ging, dat er specifiek 1 stukje tandvlees ging bloeden (zonder pijn)." En dan nog verkeerde tandenstokers, en dan vraag je je af waarom je bloedend tandvlees hebt...

  Reactie
  #3

  Zijn dat verkeerde tandenstokers dan? Ik heb het idee dat ze wel goed werken voor mij aangezien het bloeden gestopt is...

  Reactie
  #4

  Ik las namelijk op https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/173993-rubberen-tandenstokers-geen-last-meer-van-knakken-of-breken.html dat het geen probleem is om die te gebruiken...

  Reactie
  #5

  Ik neem aan dat je het advies niet voor niets kreeg

  Reactie
  #6

  Ja het advies was voornamelijk om te stoken, niet specifiek gezegd dat het de houten moesten zijn maar die kreeg ik wel mee. Heeft u toevallig antwoord op de vragen die ik ook stelde, over het zoeken van een achterliggende oorzaak?

  Reactie
  #7

  Te hard gepoetst en gestookt

  Reactie
  #8

  Oké. Ik ga het in de gaten houden. Wilde sowieso binnenkort weer langs de mondhygienist en kan het dan vragen mbt de stokers. Tot die tijd denk ik dat ik gewoon doorga met de rubberen aangezien ik het idee heb dat ze wat prettiger werken, maar wel goed resultaat leveren. Denkt u ook dat dat een goed plan is?

  Sorry hoor, kan nogal hypochonder zijn soms..

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Soms?. Haha

  Het zal wel geen groot probleem zijn

  Reactie
Reageer op: Vragen tanden
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief