Volledig gebit

 • #1

  Avond allen,

  Helaas heb/had ik een erg slecht gebit, brak vaak gewoon stukken tand of kies af zonder reden. Nu de stap genomen (met behoorlijk wat angst voor de tandarts) om te gaan voor een volledige prothese. Vanavond is de onderkaak gedaan en de prothese zit er nu ook al in. Het plan was om alles te laten trekken maar heb toch best veel pijn gehad helaas ( wel verdoofd uiteraard ) dus had zoiets van het is wel even goed zo!

  Nu over een paar weken de bovenkaak, maar nu vraag ik mij af omdat ik ooit zoiets gehoord heb. Is dit minder pijnlijk dan de onderkaak ? Omdat deze tanden en kiesen minder diep geworteld zitten.. of is dat een fabel ?

  Groeten en alvast bedankt voor de moeite om te reageren ?

  Reageer
  #2

  De bovenkaak is in de regel minder pijnlijk.
  heb je wel pijnstillers gekregen?

  Reageer
  #3

  Dank voor de reactie John,

  Ik hoop dat het dan bij mij inderdaad wat minder heftig is als bij de onderkaak, we gaan het meemaken.

  Ik heb een behandeling gehad gisteravond en was pas rond 21:00uur thuis, gelukkig had ik nog wel paracetamol en ibuprofen in huis. Gelukkig valt de napijn tot nu toe reuze mee.

  Al met al ook nog 4 uurtjes geslapen dus dat is ook nog wel redelijk.

  Groet

  Reageer
  #4

  Vraag anders een recept voor brufen bruis 600. Die werken het beste

  Reageer
  #5

  Dag Thomas,

  Misschien heb je inmiddels de extractie voor de bovenkaak al gehad? Ik wilde in ieder geval nog even reageren.

  Pijn inschatten voor iemand is natuurlijk erg lastig. Dit ligt aan de pijngrens die voor ieder anders is en met welk gemak de tand eruit komt.
  Zoals hierboven is beschreven zou het volgens de regel makkelijker moeten gaan om een tand in de bovenkaak te extraheren. Dit komt doordat het bot zachter is dan dat van de onderkaak.
  Echter, wanneer het om een kies gaat, kan dit weer moeilijker zijn. Dit komt doordat een kies in de bovenkaak 3 wortels bevat en een kies in de onderkaak heeft er 2.

  Als laatst zou ik aan je tandarts vragen of Ibuprofen wel gebruikt mag worden. Dit is namelijk een pijnstiller dat ook bloedverdunnend werkt. Dit adviseren wij liever niet na het verkrijgen van een wond.

  Veel sterkte toegewenst en dat het zo gemakkelijk mogelijk mag verlopen!

  Reageer
Reageer op: Volledig gebit
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief