Asymmetrie door slechte vulling

 • #1

  Hallo,

  Ik zou graag info krijgen want ik voel me radeloos. Ik heb een ontzenuwde kies (15 geleden ontzenuwd). Rondom deze kies had ik vaak tandvleesproblemen. Er werd vaker een nieuwe vulling geplaatst. Een 3-tal jaren geleden heeft de tandarts een “ voorlopige vulling “ geplaatst omwille van weinig tijd. Dit was een redelijk grote vulling waardoor hij te hoog was en mijn beet niet goed meer op elkaar paste. Hij heeft dit achteraf bijgeslepen. Het voelde nog niet perfect maar ik kon er mee leven.

  Had ik toen geweten, dat 3 jaar later, er een asymmetrie hierdoor in mijn gezicht is verschenen, had ik het wel bij een andere tandarts laten doen ... (Een stukje van de kies die tegenover de behandelde kies ligt , is een tijdje geleden ook afgebrokkeld. Ik vermoed door de te hoge kies).

  Aan de kant van mijn gezicht waar ik het kies probleem heb, is de spier van mijn onderkaak minder ontwikkeld en aan de andere kant overontwikkeld. Ik merkte dit ineens op, op foto’s en bij het lachen. Ik ben ten einde raad want ik had altijd een zeer symmetrisch gezicht en deed modellenwerk.

  bij welke tandarts kan ik terecht voor het oplossen van dit probleem? Bestaan er tandartsen gespecialiseerd in het herstellen  van kiezen , waarbij de beet WEL op elkaar past en ik dit probleem kan oplossen?

  alvast heel erg bedankt !

  Reageer
  #2

  Daar zou je dan mee naar een kaakchirurg moeten gaan. Vraag een verwijzing aan de tandarts

  Reageer
Reageer op: Asymmetrie door slechte vulling
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief