Onzekerheid

  • #1

    Hallo,

    Ik ben helaas super onzeker over mijn gebit.. en het gaat zelfs zo ver dat ik niet met mijn mond open durf te lachen.

    Ik ben vandaag bij de tandarts geweest, hij zei dat ik een super sterk en schoon gebit heb. Ik ben helaas in het verleden gevallen waardoor mijn 2 voortanden zijn afgebroken, dit is toen gemaakt met composiet. Ik heb ook 2 hoektanden die aardig klein zijn en hier ben ik dan ook echt niet blij mee.. De tandarts heeft vandaag tegen mij gezegd dat hij dit ook wel met composiet facings zou willen opvullen. Ik vraag mij alleen af of ik dan wel tevreden ben met mijn gebit? Ik ben namelijk eigenlijk helemaal niet blij met geen enkele tand hoe die staat en nu worden er maar 2 gevuld met composiet.. Ik ben ontzettend perfectionistisch en ben erg bang dat ik nooit tevreden zal zijn met mijn gebit.. Ik denk persoonlijk dat ik nooit met mijn mond open zou durven te lachen. Ik ben nog maar 19 jaar en ik vind het ontzettend lastig of ik mijzelf hier wel goed mee doe.. Het word namelijk allemaal heel erg obsessief.

    Ik kijk vaak in de spiegel en de ene dag denk ik “ oh het valt nog wel mee “ en de andere dag denk ik “ alles moet eruit, het ziet er niet uit “ Ik heb nog nooit te horen gekregen dat ik een lelijk gebit heb, maar toch heb ik het gevoel dat mensen het wel denken.. Ik maak soms eens een selfie en dan lach ik open met mijn mond en dan zie ik dat mijn tanden draaien op de foto waardoor het lijkt alsof het nog schever staat.. Als ik dan in de spiegel kijk zie ik een ander gebit en dan voor mijn gevoel beter.. ik weet dan niet wat ik moet geloven en word er dan nog onzekerder van.

    Zou iemand mij kunnen vertellen wat ik moet geloven de spiegel of de selfie camera van me telefoon? en wat ik zou kunnen doen aan deze onzekerheid? Als het lukt plaats ik nog een foto erbij met wat ik bedoel met de spiegel en de selfie camera.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    De bovenste foto is de foto waarmee ik bedoel dat het lijkt te draaien.. dit is dus het beeld in de selfie camera. De onderste foto is het beeld in de spiegel en hier lijkt het voor mijn gevoel anders te staan..  of verbeeld ik dit mij.

    welke foto is de echte foto?

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Selfie is net omgekeerd van wat je altijd in de spiegel ziet en wat voor jou meest vertrouwd voelt. Je bent zoals je bent! Wanneer je hier zo de focus op hebt, moet je uitkijken dat het geen obsessie wordt. En vooral blijven lachen met zichtbaar gebit;-) Niks mis mee!

    Over je gebit: composietfacings komen over de gehele tand. Dat is met je voortanden niet gebeurd toch?

    Met composietfacings kan je erg mooie resultaten krijgen. Mits een tandarts deze specialiteit in huis heeft!   Persoonlijk zou ik zeker willen weten dat je tandarts hier ervaring mee heeft en ik zou bijv voor/na foto's willen zien van zijn werk met composietfacings. Het gaat tenslotte wel om je "lachlijn"...dat moet geen 'net niet mooi' verhaal gaan worden maar een 'wauw' verhaal. Wie weet kan je op  de voortanden ook composietfacings zetten... als je er wat aan laat doen, zorg dat je bij iemand komt met gouden handjes die er esthetisch iets supermoois van kan maken!!  Je tandarts kan je zonodig  ook naar iemand anders verwijzen voor het plaatsen van composietfacings.    Dat gebeurt vaker. Het is namelijk een kunst op zich.. gebit verfraaien met composietfacings.

    Succes.. gr, Thea

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Ik heb het gevoel dat het bij mij wel een obsessie begint te worden..

    Mijn voortanden zijn alleen bij gevuld waar het afgebroken was.

    Daar heb je helemaal gelijk in! Ik ga ook zeker bespreken met hem wat mij dwars zit en wat ik graag zou willen veranderen en als hij hier niet aankan voldoen dan ga ik het zeker niet bij hem laten doen. Ik heb wel veel vertrouwen in mijn tandarts, ook omdat hij mijn tanden heeft gefixt toen ik viel en hij heeft daarbij toen ook mijn enorme spleet van vroeger weggewerkt met composiet. Hij wilt eerst alleen mijn hoektanden doen, hij heeft mij ook vertelt dat hij later wel meer zou willen doen als ik dat nodig vind. Hij wilt graag eerst de hoektanden alleen doen, omdat hij zeker wilt weten dat ik het mooi vind.

    Ik vind het lastig om te zeggen waar ik nou tevreden mee kan gaan zijn.. het meeste stoort mij dat mijn gebit zo rond staat waardoor je voor mijn gevoel alleen mijn voortanden ziet. Ik wil dus graag dat de rest wat meer te zien gaat zijn. Ik vind het ook frustrerend om te zien dat bij selfies mijn gebit draait (voor mijn gevoel) waardoor mijn tanden schever lijken te staan.

    Reageer
    #5

    Ik ben zelf even wezen knippen en plakken. Wat ik op de foto heb gecreëerd zou ik wel tevreden mee zijn. Denk je dat ik deze foto mee zou kunnen nemen? Om te laten zien wat ik graag zou willen. (Let niet op de witte vlekken op mijn lip dit komt door de bewerking)

    Reageer
    #6

    Hoi,

    Dat heb je mooi gedaan. Je hebt er oog voor. Dat kan je zeker meenemen hoor!

    Veel succes. Het is zo jammer dat het een obsessie voor je aan het worden is... niet doen mooi mens.. met prima tanden .. schamen voor je huidig gebit is echt niet nodig!

    Tegelijk begrijp ik je wens en ik denk dat dit haalbaar is. Wanneer dit kundig wordt uitgevoerd ben jij vast blij (nog blijer:-))

    Gr,Thea

     

     

    Reageer
    #7

    Hallo Thea,

    Dan ga ik het zeker meenemen.

    Klopt.. het is erg jammer dat het zo obsessief word. Dankjewel voor je lieve reactie! Het doet mij zeker goed om dat te horen.

    Ik ben benieuwd hoe het zal worden en of ik tevreden ga zijn met het eindresultaat 🙂

    ?

    Reageer
    #8

    :-).. hope so!

    Wie weet volgt binnenkort de "reuze tevreden gebitsfoto" 🙂 .. ben benieuwd!

    Groetjes ??

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Haha ja wie weet ?

    Reageer
Reageer op: Onzekerheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief