Kaak pijn

 • #1

  Hallo,

  Ik heb nu al een paar jaar lang last van mijn kaak. Ik heb met namen veel last tijdens het lang praten en lang kauwen, op hard of taai voedsel. Ik merk dan op een gegeven moment dat mijn kaken moe worden en dat ze beginnen te knakken. Ze blijven ook soms vast zitten waardoor ik nog moeilijker kan eten en praten.

  Wat ik al zei heb ik al een paar jaar lang last van mijn kaak, maar het is met namen erger geworden na het plaatsen van een slotjes beugel.

  Ik was ongeveer 16 jaar oud toen mijn slotjes beugel werd geplaatst en ja best wel op een late leeftijd. Tijdens het plaatsen van de beugel kreeg ik ontzettend veel last van mijn kaak, want ik moest langer dan een uur mijn mond open houden. Na het plaatsen van de beugel kreeg ik wederom heel veel pijn.. ik kon mijn mond op een gegeven moment niet meer open doen en elke kaak beweging die ik maakte deed ontzettend pijn. Ik kon letterlijk niks meer eten (zelfs geen vla) en drinken ging dan nog net. Ik ben toen terug gegaan naar de ortho en hij zei dat het gewoon spierpijn was? Ik geloofde hem natuurlijke in eerste instantie, maar het werd alleen maar erger.. Ik heb na een paar week besloten om de beugel eruit te laten halen en ja misschien achteraf toch een dom besluit.

  Nadat de beugel verwijderd was, is mijn kaak weer wat tot rust gekomen. Ik ben vervolgens naar de Huisarts geweest en heb verteld wat er gebeurd is, zij vond dit belachelijk en vond het goed dat ik de beugel had laten verwijderen. Ik heb vervolgens Diclofinac meegekregen en dit heeft gelukkig wel veel geholpen. Ik ben vervolgens nog doorverwezen naar de kaakchirurg. Ik heb toen kaak oefeningen mee naar huis gekregen en hij raden mij aan om schildjes te nemen op mijn tanden inplaats van een beugel.

  Nu ben ik 4 jaar verder en heb ik nog altijd last van mijn kaak.. ik baal hier ontzettend van. Het beperkt mij enorm bij het praten, eten, afbijten en kauwen. Ik kan niet meer goed harde dingen afbijten en lang praten lukt mij ook zeker niet meer.. Ik ben heel erg bezig met wat kan ik wel eten/doen met mijn kaak zonder dat ik hem te veel overbelast.

  Ik weet niet wat de reden is waarom ik zoveel pijn heb aan mijn kaak, maar wat ik wel weet is dat die beugel het een stuk erger heeft gemaakt. Ik baal natuurlijk wel dat ik niet doorgezet heb, maar het is niet anders. Ik heb altijd gedroomd van een mooie glimlach en hij is helaas niet uitgekomen..

  Mijn vraag is nu: Wat moet ik hiermee? Is het toch verstandig om opnieuw een beugel behandeling te starten of iets anders (bijvoorbeeld fysio)? En wat zou dit probleem kunnen zijn. Ik ga hier wellicht geen antwoord op krijgen, maar van mijn tandarts, huisarts en kaakchirurg krijg ik ook geen antwoord.. behalve dan dat het belachelijk is dat ik mijn mond zolang open moest houden en dat mijn kaak overbelast is geraakt.

  Wat kan ik het beste doen?

  Reactie
  #2

  Hoi,

  Beetje late reactie maar ik zou naar een kaakfysiotherapeut gaan. Heb hier zelf goede ervaringen mee.

  Succes, Thea

  Reactie
  #3

  Kom zelf bij een biologische tandarts, die samenwerkt met een kinesioloog. Die laatste kan uittesten waar het probleem hem in zit en je zo verder helpen. Weet niet of je een verkeerde beet hebt. Die kan te maken hebben met een lichte scheefstand van de atlas, dus die bovenste nekwervel. Die laten corrigeren zou voor dat probleem kunnen helpen. Of het ook voldoende helpt voor je andere klachten, zou ik niet wten.

  Reactie
Reageer op: Kaak pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief