Kaak problemen

  • #1

    Hallo,

    Ik heb nooit een beugel genomen waar ik inmiddels heel veel spijt van heb..

    Ik heb namelijk een best aardig grote overbeet. Je ziet het niet heel duidelijk maar hij is er zeker.. er kan wel een vinger onder. Ik kan nu heel moeilijk eten door dit.. en ik heb best veel last van mijn kaak.

    Ik ben 18 jaar oud. Ik heb geen zin om een slotjesbeugel te dragen.. Ik dacht zelf meer aan een invisaglin beugel. Ik vraag mij af of dit mogelijk is bij een best grote overbeet? Ik weet dat ik dat aan een ortho moet vragen. Maar er zijn vast wel mensen die een beetje verstand hebben van beugels en mij kunnen vertellen of je met een invisaglin beugel ook een aardig grote overbeet kan verhelpen?

    Is het ook verstandig om naar een kaakchirurg te gaan? Mijn kaak knakt altijd als ik mijn mond open doe. Bij eten gaan mijn kaken een soort van moe worden? Als ik te lang praat krijg ik ook last van mijn kaak.

    Ik ben nog maar 18 jaar. Ik wil absoluut een kaakoperatie volkomen en verdere schade aan mijn tanden en kiezen. Vandaar dat ik nu er graag aan wat wil laten doen.

    Reageer
    #2

    Het zal van je kaken, tanden en overbeet afhangen , om te kijken wat er dan voor mogelijkheden zijn. Je zult toch eerst naar een tandarts moeten gaan

    Reageer
    #3

    Ik ben al bij de tandarts geweest. Hij zegt dat ik een openbeet heb en dat mijn kiezen wel goed op elkaar staan. Ik heb mijn ondertanden niet in mijn gehemelte staan dus dat is goed. Hij zegt als ik van mijn overbeet af wil moet ik een beugel nemen.. hij zegt ook dat dit niet heel makkelijk is door mijn tong positie?

    Ik heb het idee dat ik kaak pijn krijg door mijn overbeet, omdat mijn onder tanden/kaak naar voren gaan als ik eet. Als ik dit niet doe heb ik namelijk nog meer moeite met eten. Ik denk dat ik op die manier mijn kaak overbelast. Is het verstandig om eerst naar een kaakchirurg te gaan en dan pas naar een ortho voor een beugel? Of iets anders wat mogelijk is.

    Zou het heel vervelend vinden als een doorzichtige beugel niet mogelijk is.. slotjesbeugels hoor ik veel rot verhalen over. Ik ben dan ook enorm bang voor de pijn en ik weet niet of ik de discipline hiervoor heb.

    Reageer
    #4

    " Ik ben dan ook enorm bang voor de pijn en ik weet niet of ik de discipline hiervoor heb." Wil je van de overbeet af???
    Met die instelling hoef je er helemaal niets aan te laten doen.

    Reageer
    #5

    Ja ik wil van de overbeet af en ja ik ben ook bang voor de pijn. Is logisch neem ik aan? Het is geen 2 week het is dan ook wel 2 jaar.. is dan wel even wat of niet?

    Ik weet niet hoe ik zal reageren op de pijn en hoe de pijn zou voelen. Ik ben heel bang dat het zo’n pijn gaat doen en dat de pijn zo lang blijft.. dat ik ga zeggen ik wil deze pijn niet meer haal de beugel maar weg. Je kan vinden stel je niet, maar zo reageer ik op pijn. Daarom weet ik niet of ik de discipline heb.

    Kun je zeggen dan moet je er niet aan beginnen. Maar moet ik dan met een flinke overbeet rond blijven lopen? Met medische problemen. Niet zo’n fijn opmerking vind ik. Ik kan daar volgens mij ook niet zoveel aandoen en mag heus bang zijn voor pijn.

    Reageer
    #6

    Het was niet zo rot bedoeld, maar wel een feit. Discipline heb je zelf in handen. En over de pijn zou ik me maar niet zoveel zorgen maken. Mij kinderen hebben een beugel gehad, de kinderen van mijn broer en de kinderen van de buren. Ik heb ze nooit echt over pijn horen klagen. Wel dat de beugel lastig en vervelend was. En dan komt de discipline om de hoek kijken.

    Reageer
    #7

    Oke, dan zal het vast wel goed komen.

    Is een overbeet schadelijk? Als je hier niks aan zou laten doen? Wat ik al zei mijn kiezen staan wel goed op elkaar en heb een open beet. Het zijn vooral mijn voortanden die wat meer naar voren staan. Mijn tanden staan niet super scheef. Ik ben vooral bang dat als ik er nu niks aan zou laten doen, ik over een paar jaar heel veel problemen ga krijgen.

    Reageer
    #8

    Je hebt al problemen...en zal alleen maar erger worden op den duur

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja klopt. Ik zal binnenkort een ortho gaan zoeken.. Ben ook al 18 dus er word natuurlijk ook niks meer vergoed.. Helaas.

    Voor mijn kaak probleem moet ik hiermee heen of niet?

    Reageer
    #10

    Het hangt er vanaf of het kaakprobleem al dan niet mede overbeet samenhangt. Je zou daarvoor eventueel naar een kaakfysio kunnen gaan

    Reageer
    #11

    Nog even een vraag

    jij zei dat de problemen die ik al heb op den duur alleen maar erger gaan worden. Hoe kan je dit weten? Ik heb tot nu toe alleen moeite met afbijten en van mijn kaak. Volgens jou gaat dit dus erger worden? Maar dan is mijn vraag hoe kan je dit weten?

    Reageer
    #12

    Omdat je kunt verwachten dat je tanden op den duur nog verder naar voren gaan staan. Dus je overbeet groter gaat worden

    Reageer
    #13

    Hoe kan er meer overbeet ontstaan als je niet meer duim zuigt of een speen hebt? Dan zou je toch zeggen dat de overbeet die je hebt dan zo blijft en niet erger word?

    Reageer
    #14

    Omdat je nog niet uitgegroeid bent, en je de kaak en je gebit verkeerd gebruikt omdat je problemen met eten hebt.

    Reageer
Reageer op: Kaak problemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief