spieroedeem na intensief sporten

  • #1

    Ik sport veel, o.a. hardlopen, fitness etc.
    Nu heb ik als ik armen train (en hierbij weet ik van mijzelf dat ik dit soms iets te zwaar doe), dat mijn armen ontzettend opzwellen (met dus vocht), en waarbij ik mijn armen niet kan uitrekken/ strekken maar dit de positie aanhoudt tot +/- 100 graden (ook niet volledig buigen door dikte). Dit is vanaf de volgende dag dat ik de training heb gedaan. Dit houdt 3 volle dagen aan waarbij het pas eind 3e dag begin 4e dag minder wordt.
    Dit heb ik nu al meerdere malen gehad, het voelt als spierpijn maar met een pijnlijk drukkend gevoel door de dikte.

    Mijn vraag is, is hier iemand ook mee bekend en wat kan ik meer/ minder/ anders doen?

    Reageer
    #2

    Het is in ieder geval een duidelijk teken dat je toch een stapje terug moet doen. Je "blaast" je spieren op en belemmert waarschijnlijk het lyfmesysteem
    Ik denk dat je er goed aan doet om een keer een vaatonderzoek te laten doen.

    Reageer
    #3

    Ik heb dat begin februari gehad; na een sessie yoga (qua zwaarte middel) kreeg ik spierpijn (wat ik van sporten zelden tot nooit had). 2 dagen later nog steeds spierpijn, ging naar bed die avond met normale armen en werd wakker de volgende ochtend met mijn arman bijna 3x zo dik.
    Mijn armen begonnen die zelfde dag nog te slinken maar nu 5 maanden later nog steeds dikkere armen als voor de "ontploffing". Mijn CK waarde was tevens explosief verhoogd: hoop specialisten gezien; sturen me allemaal weg: de pijn in mijn ledematen (ook benen opgezwollen maar minder dan de armen) is nog steeds aanwezig: alsof ik continu onder stroom sta en een enorme druk. Lymfedrainage therapie helpt maar er komt maar geen diagnose/ oorzaak. Voor en na bijv stofzuigen zijn mijn ledematen tot 2 cm dikker. Al googelend ben ik uitgekomen op spieroedeem; geen enkele arts bevestigd dit echter of weerlegt het. Ze zetten de focus op de extreem verhoogde CK waarde terwijl de CK verhoging niet de oorzaak is maar het gevolg van de druk in mijn ledematen.
    Om gek van te worden dat elke arts de deur dichtgooit. Soms wordt zelfs niet eens naar mijn ledematen gekeken terwijl het echt daarom gaat.
    Zelf ben ik gestart met oedeem drainage therapie en dat werkt. Binnen 3/ 4 wkn was ik 4 kg vocht kwijt.
    Daarbij veel drinken en letten op eten; light produkten; vet houdt meer vocht vast. Ik heb ondergewicht en toch probeer ik dat vast te houden daar elk beetje vet als eerste in mijn benen gaat zitten.
    Het zou super zijn als de medische wereld zich realiseert dat ze met mensen te maken hebben en dat ze de eed van Hippocrates hebben afgelegd en niet de eed van de verzekeringen die het voor het zeggen hebben en dat mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben!m

    Reageer
    #4

    Heb dezelfde problemen en al menig arts en cardioloog gezien. Enkel vochttabletten gekregen maar dit helpt niet veel bij inspanning. Zodra ik iets doe van inspanning begint mijn hele lichaam op te zwellen. Dit neemt extreme verhoudingen aan en zeker mijn handen.
    Ik loop hier al jaren mee en raak er niet van af. Cardioloog geeft aan dat er niets mis is!! Waar blijft dit dan vandaan komen. Als ik bv een dag veel doe bv sport of in de tuin werken dan loop ik 3 dgn met een gezwollen lichaam.

    Reageer
    #5

    Vocht vasthouden zal denk ik te maken hebben met de hele biochemie van je lichaam. De juiste voeding is belangrijk, er kunnen tekorten in je lichaam spelen. Denk aan stoffen als magnesium, vitamine B en E en nog tal van andere stoffen. Ook is het beter om gewoon keukenzout te vermijden. Beter zeezout gebruiken. Ook kan de hormoonhuishouding kan verstoord zijn. Je zou eens kunnen googlen op oestrogeendominantie en wat er aan te doen. Misschien dat er bijnieruitputting kan spelen. Sowieso eens verdiepen in gezondheid, misschien naar een goede natuurgenezer.

    Reageer
    #6

    Zodra ik vrij ben en voldoende rust heb voel ik me slank, en merk dit ook aan me kleding.Zodra ik hele dagen werk 3 ploegendienst zwelt mij lichaam op vooral buik en maagstreek heb het idee dat ik daar ook benauwd van word kortademig wie weet wat dit zou kunnen zijn en wat ik hieraan kan doen.Ben bekend met angina pectoris en fibromyalgie

    Reageer
    #7

    Ik denk dat de onregelmatigheid slapen/eten/drinken daar een grote rol in speelt.

    Reageer
    #8

    Beste, is hier ondertss iets uitgekomen?

    Zelfde vergelijkbaar probleem, zwelling na inspanning tot slapende voeten en handen..

    Net een mri spieren gehad , wat aspecifiek spieroedeem aantoont, ook licht verhoogde ck (zoon sterk verhoogde ck ) , volgens arts niets aan de hand... tis aspesifiek.. dus niet erg voor hem..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Alias. Naar de dokter kan verstandig zijn. Daarnaast zou je op alternatief gebied kunnen kijken. Een kinesioloog, natuurgenezer ofzo. Vocht vasthouden op zich kan te maken hebben met de schildklierwerking. Is niet altijd te meten in je bloed.

    Overigens is beweging belangrijk maar intensief sporten vergt veel van je lichaam. zorgt voor meer cortisol. Door sporten veel zweten en met zweten verlies je lichaam mineralen. Beste voor je lichaam zijn niet al te inspannende dingen. Denk bijvoorbeeld aan tai chi. Wat je zoutinname betreft beter zeezout gebruiken. Gewoon keukenzout kan vocht vasthouden bevorderen omdat het de begeleidende mineralen mist.

    Reageer
Reageer op: spieroedeem na intensief sporten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief