ijser tekort tijdens sporten

  • #1

    Ik ben een actieve trainer / speler / wedstrijdleider. Doordat ik zelf astma heb ben ik altijd bezig met het begrijpen van mijn eigen lichaam. Momenteel train ik een 15 jarige korfbalteam . Één van de sporters heeft een tekort aan ijzer. nu weet ik zelf niks van dit onderwerp. ze heeft last van kortademigheid en duizeligheid.

    Nu is mijn vraag wat kan ik als trainer het beste doen als zij hier last van heeft. zij gaat zelf even een tijdje aan de kant zitten, maar is er iets tegen te doen dat direct werkt of preventief (zonder bijwerkingen). ademhalings- oefeningen, eten, drinken ect.

    ze ademt allen vanuit de borstkas hier ben ik al mee bezig om de helle longen te gebruiken, ook is het een mogelijkheid dat ze met een hardslagmeter kan trainen. Maar ik heb geen idee als dat werkt en waar ik dan op moet letten?

    Omdat ik alleen maar kan adviseren met de dagelijkse voeding wil ik graag iets meer weten wat ik kan doen als het gebeurt tijdens de training en of een wedstrijd.

    Alvast enorm bedankt.

    Reageer
Reageer op: ijser tekort tijdens sporten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief