Misselijkheid tijdens sporten wat te doen?

  • #1

    Hoi,

    Al een aantal keren mee gemaakt dat iemand misselijk word tijdens het sporten.

    Nou is mijn vraag wat we dan op dat moment het beste kunnen doen.

    Wat we nu altijd doen is het volgende. We laten de persoon zitten en vragen of hij goed heeft gegeten en gedronken. Dan zeggen ze eigenlijk altijd ja. Ik denk zelf dat het komt doordat ze of niet goed ademen en zo te weinig zuurstof krijgen. Of ze gaan over hun grens van kunnen heen.

    We geven dan een beetje water met een soort van druivensuiker.  Meestal gaat het daarna weer wat beter.

    Nou zei een vrouw tegen mij dat diegene dan zijn hoofd tussen zijn benen moet doen en jij je hand op zijn achterhoofd moet leggen en hij zijn hoofd omhoog moet duwen. Zodat er dan sneller bloed naar zijn hoofd stroomt. Klopt dat?

    Handelen wij zo goed? Of heb je advies ?

    Reageer
    #2

    Het hoofd tussen de benen kan helpen, wanneer iemand dreigt flauw te vallen. Maar de hand op het achterhoofd en het hoofd omhoog duwen is niet zinvol. Water geven bij de misselijkheid kan helpen, maar kan ook braken oproepen. Dan is het belangrijk dat degene die het water krijgt eerst een paar kleine slokjes neemt. Te veel eten binnen 2 uur voor het sporten, kan een oorzaak van de misselijkheid zijn, of inderdaad een dalende bloedsuikerspiegel. Dat is dan de reden waarom water met druivensuiker helpt.

    Reageer
Reageer op: Misselijkheid tijdens sporten wat te doen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief