duizelig en misselijk tijdens sporten

 • #1

  Ik ben na lange tijd uit de roulatie te zijn geweest weer gaan sporten!! altijd goed gegaan. Ik ben vanmiddag begonnen met opwarmen van crosstrainen en ben daarna krachttraining gaan doen meestal zo'n half uur,helaas werd ik in 1 keer erg misselijk en duizelig,ben met krachttraing gestopt en ben de loopband opgegaan maar heb dat maar 10 min volgehouden!! Enig idee wat er aan de hand is,of misschien nuttige tips voor en na het sporten? drink wel tijdens sporten. het vermoeden is een zuurstof tekort in de hersenen (had voor die tijd mijn onderlichaam getraind)

  Reageer
  #2

  tja, heel rustig aan weer opbouwen he?
  had je wel goed gegeten?
  groetjes, Brenda

  Reageer
  #3

  Sporten is een stress belasting voor het lichaam. Als het lichaam dit ontwend is doordat je langere tijd onvoldoende conditietraining hebt gedaan, dan is deze reactie niet vreemd. Zoals Brenda het al zegt, dit moet je langzaam weer opbouwen, en het beste gaat dat aan de hand van een traningsschema dat een ervaren sport fysiotherapeut of een sportarts voor je kan opstellen. Maar misschien heb je gewoon pech gehad en is deze reactie een uitzondering, of heb je toevallig iets onder de leden dat met het voor de eerste keer weer sporten toevallig is samengevallen. Houd een vinger aan de pols en kijk of de symptomen de volgende keer weer optreden, en als dat zo is, neem dan was gas terug, en bouw de belasting in de loop van de komende weken langzaam en gestaag weer op.

  Reageer
  #4

  Problemen die ontstaan bij inspanning kunnen ook te maken hebben met de energievoorziening, bijvoorbeeld de suikers in het bloed, maar ook met het hart. Wijst iets van uw symptomen op een mogelijke oorzaak die in relatie staat tot het hart? Als dat het geval is, neem dan zeker contact op met uw huisarts.

  Reageer
  #5

  Hallo,
  Ik heb al een hele lang tijd last van iets maar ik weet niet wat het is.
  Als ik sport word ik gelijk heel erg misselijk, draaierig & krijg ik last van hoofdpijn.
  Dat heb ik bijvoorbeeld bij de sporten: Dansen (hiphop/streetdance etc.), fitnissen (gewichtheffen, geen cardio) en kickboxen.
  Als ik ga voetballen heb ik hier helemaal geen last van.
  Ik krijg al de klachten als ik er 1 sec. mee begin.
  Ik kan ook nog zweterigheid vertonen tijdens het duizelig zijn.
  Voor het sporten eet en drink ik gewoon goed dus dat kan het niet wezen.
  Weet iemand hoe ik dit kan oplossen/voorkomen of wat dit is?
  Gr. Tom

  Reageer
  #6

  Hoofdpijn bij het sporten is echt iets dat je even met de huisarts moet bespreken om serieuze oorzaken die bijvoorbeeld met het hart te maken hebben te laten uitsluiten. Dit is zogenaamde inspanningshoofdpijn. Primair is onschuldig, maar secundair (zeldzaam!) kan ernstig zijn. Dus ga even naar de huisarts en zeker als je weet dat het niet door alcohol, stress, roken of een slechte conditie kan komen.

  Reageer
  #7

  Doe rustig aan .

  Ik had het vandaag ook ,gewoon rustig aan doen

  Groetjes : olivia

  Reageer
Reageer op: duizelig en misselijk tijdens sporten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief