Duizeligheid bij sporten en opstaan

  • #1

    Ik fitness regelmatig (1 á 2 keer per week) en daarbij doe ik aan krachttraining.
    Het laatste half jaar echter wordt ik bij elke oefening een beetje duizelig, dan moet ik echt even gaan zitten (of zelfs liggen), even later is het dan weer weg en ga ik weer door. Wanneer ik echter ongeveer 2 spiergroepen heb gehad krijg ik soms tintelingen in mijn spieren of zelfs in mijn hele lichaam, en ben ik genoodzaakt te stoppen. En dat terwijl ik een half jaar geleden alles nog prima aan kon. Mijn voeding is in orde.

    Dat zelfde duizelige gevoel overvalt me wanneer ik te snel opsta uit een stoel of uit bed. Ik heb de laatste maanden ook veel stress gehad, zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?

    Mijn vraag is, kan ik het beste wel rustig aan blijven sporten, of maar helemaal stoppen met krachttraining? En misschien kan iemand iets zeggen over de oorzaak?

    Reageer
    #2

    Het kan veroorzaakt worden door je bloeddruk. Stress kan daar ook een rol ij spelen. Als je te snel opstaat uit een stoel of bed, daalt je bloeddruk even. Dat kan dan de duizeligheid veroorzaken.

    Een andere mogelijkheid is, dat je bij inspanning gaat hyperventileren. Dan baat er ets niet goed met je ademhaling. Je klachten tijdens het sporten zouden hierdoor veroorzaakt kunnen worden.

    Ga even naar je huisarts met de klachten en laat dan meteen even je bloeddruk controleren.

    Sporten zou in principe geen probleem moeten zijn. Ik zou het wel even iets rustiger aan doen.

    Reageer
    #3

    Met fitness bij draaien de oefeningen en opstaan

    Reageer
    #4

    Het kan je bloeddruk zijn. Laat het controleren bij de huisarts

    Reageer
Reageer op: Duizeligheid bij sporten en opstaan


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief