Knobbel onderbeen na lopen

 • #1

  Dag allen, telkens tijdens en na het lopen heb ik last van een soort knobbeltje dat aan mijn rechteronderbeen uitkomt. Het is zacht indrukbaar en nogal pijnlijk. 10min na inspanning is het terug weg.
  Ik ging hier reeds mee naar de specialist, compartimentsyndroom was het niet maar wat het wel was wist hij eigenlijk niet en schreef me voor alle zekerheid maar steunzolen voor. Zoveel maanden later met de steunzolen heb ik nog steeds ongeveer evenveel last.
  Kan iemand me helpen? Heeft iemand dit ooit meegemaakt?

  mvg

  Reactie
  #2

  Heey!

  Dat heb ik ook na sportdag gekregen!
  De dokter zei dat t ook klieren kunnen zijn of een ontsteking.. bij mij is t zelfs iets groter geworden.. maar steunzolen lijkt me niet echt passend...

  Ben je er onlangs al achter wat t is?

  Groetjes

  Reactie
  #3

  Klieren in het onderbeen vind ik niet voor de hand liggend.

  Als er sprake is geweest van overbelasting, dus ineens veel sporten en bewegen, terwijl je normaal gesproken veel minder beweegt, is irritatie van spieren, pezen en gewrichten meer voor de hand liggend.

  Als gevolg van irritatie kan zich een ontstekingsgebied vormen dat vocht aantrekt. Het kan goed zijn dat de bult die je voelt en ziet dus een bult is door vocht rondom de geirriteerde plek die ontstaan is als gevolg van overbelasting.

  Wat je het beste kunt doen is rustig aan doen zodat de plek tot rust kan komen, en de irritatie en de ontsteking en de bult vanzelf verdwijnen.

  Zorg wel voor enige beweging zodat de doorbloeding goed op gang blijft, voldoende voor aanvoer van opbouwende stoffen in het bloed, en afvoer van afval van de ontsteking door het bloed. Maar als het pijn doet, dan juist weer rustiger aandoen omdat je de plek dan weer opnieuw irriteert.

  Beterschap.

  Reactie
  #4

  Hvallo   m8jn   dochter  heeft  het   ook   veel   pijn   met   lopen    en  fietsen

  Reactie
  #5

  Dan is het goed om eens naar de dokter te gaan met de klachten

  Reactie
  #6

  Ik heb dit al jaren en heb nu van die sportsteunkousen aangeschaft, het gaat iets beter, maar die bult blijft terugkomen. Als ik wat grotere afstanden doe valt tijdens het hardlopen zelf mijn voet gewoon in slaap. Advies van de dokter : dan moet je maar gaan fietsen 🙁

  Reactie
Reageer op: Knobbel onderbeen na lopen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief