Flauwvallen tijdens krachttraining.

  • #1

    Ik had eerder al eens met u over gehad dat ik flauwviel tijdens het krachttrainen. Ik ben afhankelijk van een stevige massage van mijn Vleugelspieren tussen mijn nek en schouders zodat ik kan sporten. Als deze niet eerst heel stevig gemasseerd worden ben ik binnen een minuut zo duizelig, misselijk en licht in mijn hoofd dat ik al mijn kracht verlies en gewoon flauwval. Ik word ook helemaal bleek. Ik krijg al maanden lang acupunctuur om de 2 weken en de naalden blijven even heftig reageren. Mijn Fysiotherapeut zegt dat hij niet begrijpt waarom het steeds terugkomt en zo snel. Ik dacht zelf dat ik de boel overbelast heb omdat ik heel intensief en veel heb getrained, al meer dan 12 jaar en ik ben nu 24. Maar toch zegt mijn fysiotherapeut dat het geen overbelasting is en dat ik heel netjes getrained moet hebben als hij zo naar mijn lichaam keek en voelde. Hij zegt dit niet eerder meegemaakt te hebben en dat hij verder ook niet weet hoe of wat. Wat moet ik nu? Mijn leven bestaat uit sporten en dat gaat niet meer.

    Reageer
    #2

    Er moet iets mis zijn met de Vleugel spieren als ik deze masseer voel ik ook dat er iets niet goed is. Als ik een pijnlijk puntje vasthoud in mijn vingers voel je het steken naar je hersenen hoe harder ik erin knijp hoe erger je het voelt naar de hersenen. Ook wanneer ik een boodschappentasje of de tas van mijn vriendin draag moet ik al binnen de minuut van armen verwisselen want dan voelt t al heel erg belast.

    Reageer
    #3

    Ik ben het niet met de fysio eens dat het geen overbelasting zou kunnen zijn. Dat kan wel degelijk.

    ik heel intensief en veel heb getrained, al meer dan 12 jaar en ik ben nu 24   Dat zou dan dus betekenen dat je met 11-12 jaar al met krachtsport bezig bent geweest, en dat waarschijnlijk op volle kracht.  Dat kan voor je spieren fataal zijn. Tijdens de groei kunnen de spieren zich niet goed ontwikkelen, en dat gaat later problemen geven. Ik denk dat het toch verstandig is, om een stapje terug te doen. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de reumatoloog voor steeds optredende klachten.

    Reageer
    #4

    Ja dat klopt ik ben inderdaad rond mijn 12e al begonnen met krachttraining. Push ups, buikspieren, optrekken, en lichte dumbells omdat ik gewoon van sporten hield.  Ik ben nu al een ruime tijd gestopt met sporten omdat het onmogelijk is vanwege het flauwvallen. Ik probeer het steeds maar het lukt niet. Ik zal een afspraak maken met de huisarts morgen en uw advies opvolgen.  Ik zal het laten weten hoe het is gegaan en heel erg bedankt voor het snelle reageren!

    Reageer
    #5

    Maar hoe bedoeld u dan kan voor de spieren fataal zijn? dat ze niet meer functioneren naar behoren of helemaal niet meer? mocht het ergste realiteit worden kan dit dan nog verholpen worden? of kan ik dan of nu al nooit meer trainen ook al stop ik een tijd en helemaal niks meer doe.

    Reageer
    #6

    Het kan tot gevolg hebben dat tijdens de groei spieren zich niet helemaal goed ontwikkelen. En dat gaan het minder om omvang, maar om functionaliteit. Dat betekend overigens niet dat je helemaal niet zou kunnen sporten. Dat kun je nu ook. Alleen niet je bovenarmen en schouderspieren gebruiken. Tenzij dat in aangepaste vorm is.

    Reageer
    #7

    Ik ben vandaag langs de Huisarts geweest. Een doorverwijzing vond de dokter niet nodig, hij wilde alleen overleggen met de fysiotherapie hoe nu verder. Hij zij omdat ik al een lange tijd bij de fysiotherapie loop en er geen verbetering is dat het misschien beter is om daarmee te stoppen. En ook de huisarts leek het sterk dat het overbelast was. Ik heb hier een foto van toen ik net 15 was geworden.

    Bijlagen:
    Reageer
    #8

    Ik ben vandaag langs de Huisarts geweest. Een doorverwijzing vond de dokter niet nodig, hij wilde alleen overleggen met de fysiotherapie hoe nu verder. Hij zij omdat ik al een lange tijd bij de fysiotherapie loop en er geen verbetering is dat het misschien beter is om daarmee te stoppen. En ook de huisarts leek het sterk dat het overbelast was. Ik heb hier een foto van toen ik net 15 was geworden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Flauwvallen tijdens krachttraining.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief