Flauwvallen tijdens krachttrainen

  • #1

    Ik ben 24 jaar oud, 71kg, 1.73m lang en slank afgetrainde lichaamsbouw. Ik eet gezond en slaap voldoende zo een 8 uur per nacht.

    Ik liep bij fysio vanwege het flauwvallen, duizeligheid en licht in mijn hoofd worden na het gebruiken van gewicht tijdens het sporten. Al was het maar 10 kg.

    Ik had adehamlingstechnieken geleerd, een goede houding en voedingsadviesen gevolgd maar dit had geen enkel effect. Ik bleef flauwvallen of net niet en heel erg duizelig met hoofdpijn etc.

    Omdat het niets beter werd dacht ik bij mezelf om mezelf te masseren maar dan niet zo zacht als bij fysio of masseurs. Ik masseerdde de vleugel spier tussen mijn nek en schouder zo hard dat ik net de pijn kon dragen. helemaal los gemasseerd en gekneed.

    Toen ik nu ging sporten werd ik helemaal niet meer duizelig of licht in mijn hoofd enkel een beetje een eng gevoel.

    Toen ik dit elke x weer deed kon ik uiteindelijk gewoon weer sporten maar het probleem is nu als ik mezelf niet zo masseer en wel een half uur tot 45 min lang word ik weer net zo duizelig en licht in mijn hoofd als normaal. Dus afhankelijk van een harde massage is er iets mis dan?

    Reageer
    #2

    Dat is er in ieder geval iets mis met je nekspieren, waarschijnlijk je musculus trapezius. Maar dat zou de fysio makkelijk moeten kunnen vaststellen. Lijkt het er toch op dat je boel overbelast hebt. Toch maar naar de fysio

    Reageer
    #3

    Ik ben nogmaals langs de fysio geweest. we waren al heel lang bezig met acupunctuur en dat hebben we nogmaals gedaan.

    om de 2 weken als ik terugkwam reageerden de naalden weer net zo hevig. de vleugel spieren beginnen heel erg te kloppen en samentrekken als hij de naald erin prikt.

    Na de behandelingen als de spanningen eruit zijn en losgemasseerd zijn os het binnen 2 weken weer terug.

    Hij zij dat het normaal moet verdwijnen na een tijdje maar het komt bij mij net zo hard weer terug.

    Reageer
    #4

    Dan zou het een houdingsprobleem kunnen zijn.  Misschien is het goed om dan eens naar cesar of mensendieck therapeut te gaan.

    Reageer
Reageer op: Flauwvallen tijdens krachttrainen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief