Flauwvallen bij krachttraining

  • #1

    Ik stel mijn vraag even opnieuw want ik weet niet of u het heeft gezien of of dat er iets fout ging.
    Maar we hadden het erover dat u het er niet mee eens was met mijn Fysiotherapeut dat het geen overbelasting kon zijn omdat ik al heel intensief trainde vanaf mijn 12e en misschien zelfs al een stuk eerder.

    Ik ben gisteren bij de huisarts geweest om een verwijzing te vragen naar de reumatoloog omdat ik overal pijn heb en dat ik flauwval of heel erg duizelig, licht in mijn hoofd word bij krachtoefeningen.
    Mijn huisarts vond een verwijzing niet nodig en ook dacht hij niet dat het overbelasting kon zijn. Hij zou overleggen met mijn fysiotherapeut of het misschien niet beter is om ermee te stoppen omdat er geen verbetering is na al die tijd dat ik bij de fysiotherapeut loop. Ik heb hier nog een foto van 2008 toen was ik net 15 geworden en hoe mijn lichaam er toen uitzag.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Het hoeft ook niet per se een overbelasting te zijn. Maar je bent te vroeg begonnen met krachttraining op te hoog niveau.  Dat had men in een sportschool niet moeten alen gebeuren. Dat kan dus wel invloed hebben op je spierfunctie. Daarnaast zou je een goed naar je voeding moeten kijken, of je wel voldoende voedingsmiddelen binnen krijgt en of je voldoende drinkt.  In jouw geval  2 liter water per dag.

    Reageer
    #3

    Ik ben teruggebeld maar het enige wat de dokter zegt is dat ik geen fysiotherapie meer krijgt omdat er geen vooruitgang is.. voor de rest weten ze niet wat ze er nig aan kunnen doen. Dus met andere woorden ik moet van me 24e nu tot aan mijn einde zittend slapen, pijn leiden en geen vooruitzicht op een normaal leven?

    Reageer
    #4

    Dan zul je het gesprek met je huisarts toch nog een keer moeten aangaan en een verwijzing vragen voor de reumatoloog of een revalidatiearts.

    Reageer
    #5

    Ik weet niet of ik dat al eerder had vermeld maar ik slaal dus ook zittend vanwegen iets met mn 6e borstwervel. bij het liggen op mijn rug, linker zij, of op mijn buik krijg ik hele erge steken naar een tijdje. Brandend gevoel met steken tussen mijn schouderblad. Dit trek helemaal door tot in mijn oksels en heel mijn linker borst. Maar ook hiermee kan de huisarts niets.

    Reageer
    #6

    Daar zou de huisarts je mee naar een neuroloog moeten sturen. Misschien moet je eens een andere huisarts gaan zoeken.

    Reageer
    #7

    Intensief trainen kan een boel van je vergen en is het wel nodig om zo'n gespierd lichaam te hebben of mag het ook ietsje minder zijn? En eens meer ontspannend bewegen als wandelen, zwemmen, tai chi enz.

    Belangrijk is om extra goed voor je voeding te zorgen met complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Eiwitshakes met kunstmatige zoetstoffen beter vermijden.

    Daarnaast kan je wel wat extra's gebruik aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B en D en omega 3.

    Door het sporten ga je veel zweten, wat de uitscheiding van allerlei mineralen bevordert. Die  mineralen dus aanvullen. Bijvoorbeeld in melasse, edelgistvlokken, Schindeles mineralen en zeemineralen als Concentrace zitten die volop. En zelfgemaakte bottenbouillon is een weldaad voor je hele lichaam en helpt je ook aan allerlei mineralen.

    Reageer
    #8

    Ik had nog eens een afspraak gemaakt met een fysiotherapeut om te sporten met begeleiding. Ik wiat dat het fout zou aflopen maar ik was het zatbgenegeerd te worden. Ik ben eens flink aan wat gewichtjes gaan trekken en ben toen flauwgevallen. De fysiotherapeut heeft toen een brief opgesteld voor de huisarts en heb nu een verwijzing voor naar de Cardioloog. Ik vraag me alleen af waarom de Cardioloog en niet een Neuroloog.. Maar 31 Oktober moet ik daar verschijnen. Ik zal laten weten hoe het is gegaan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het is geen neurologisch probleem.

    Reageer
Reageer op: Flauwvallen bij krachttraining


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief