Pijn op de borst na fitness

 • #1

  Ik heb hier nu al wel bijna 1 jaar last van, denk ik. Na krachttraining kreeg ik pijn in de borst, ietwat links van het midden. Daarnaast kreeg ik die eerste keer ook last in m'n linkerkaak en nek, maar dat trok al snel weg. Op mijn borst heb ik echter nog altijd geregeld pijnscheuten. Daarnaast voel ik het ook af en toe linksboven in mijn rug. Dat lijkt iets nieuws te zijn. Ik krijg er voornamelijk last van bij fysieke inspanning (dit kan bijv. ook fietsen zijn). Fitness heb ik niet al te vaak meer geprobeerd, maar de keren dat ik het probeerde, verergerde de vreemde pijn altijd.

  Heb dit ook aan de huisarts gemeld die eerst nog aan overbelasting en dus rust dacht. Toen dit weinig leek te hebben geholpen, doorverwezen voor:

  - Een röntgenfoto van de thorax. Ze hebben de borstkas, het borstbeen en de ribben bekeken. Was in orde.         - Met een echo de borstklier onderzocht. Was in orde. Niets gevonden.

  En niet zo lang geleden ook, na eigen aandringen omdat ik me wat zorgen maakte (ondanks dat ik nog behoorlijk jong ben), doorverwezen voor:
  - Inspannings/fietstest. Negatief. Dus ook niets gevonden.

  Iemand hier die een idee zou kunnen hebben wat dit kan zijn en wie ik daarvoor zou moeten bezoeken? Ik ben blij dat er niets is gevonden, maar zit nog wel altijd in onwetendheid over wat nu de oorzaak van de pijn is. Alvast bedankt!

   

  Reactie
  #2

  Doe eens de test op:

  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #3

  Heb de test gedaan. Kwam net onder de 42. 37 om precies te zijn. Wat mij opviel was dat ik vooral bij 'spieren' veel op soms of vaak moest drukken. Zoals bij huidtintelingen en trillingen. Maar ook bijv. het hebben van een 'slapende' arm komt soms voor.

  Weet niet of u hier iets aan heeft.

  Reactie
  #4

  Je hebt weliswaar 37 gescoord, maar ik acht het niet onmogelijk, dat je bij inspanning toch hyperventileert. Je klachten passen daar namelijk wel bij. Ik zou je willen aanraden, om naar een fysiotherapeut te gaan voor een een provocatietest.

  Reactie
  #5

  <b>Ik heb deze klachten ook, ik heb na krachttraining terwijl ik uitrust een drukkend gevoel op me linkerkant borst het doet geen pijn maar het is geen fijn gevoel en het is elke keer na het sporten en soms als ik niks doe krijg ik het ook even heel licht en krijg hey idee dat ik bokna hypervemtileer, en heb ook tijdens het sporten soms tintelingen op me onder armen, nu ben ik dus naar de huisarts geweest en alles zag er goed uit en me longen zijn goed me hard is goed, maar nu heb ik toch een filmpje laten maken van ne hard en weer niks gevonden, echt vervelend ik weet niet wat ik hier verder mee aan moet, ik weet dat ik ooit eens hyperventilatie's heb gehad en er gevoelig voor ben maar dit heb ik nooit gehad, herkent iemand dit </b>

  Reactie
  #6

  Hee koen, ik heb het ook wel zo af en toe. Ik denk dat het een combinatie is van angst en hyperventillatie. Je tussenribspieren knellen aan en dan ervaar je druk/pijn op je borst. Dit is een uiting van stress op het lichaam.

  Maak je vooral geen zorgen, als je er nog last van houd kun je altijd nog even een keer naar de huisarts. Als je hier heel erg bang van word die pijn op de borst enzo, raad ik je aan om veel met je ouders te praten hierover en om misschien langs te gaan bij een psycholoog, geloof me ik heb dit soort shit ook gehad en ben ervoor behandeld. Ik had niks met mijn hart, alleen was ik er heel bang voor als ik druk en steken kreeg.

  Ben goed geholpen door mn huisarts en heb medicatie gekregen voor mn angst.

  Ik hoop dat het snel weer beter met je is, dit soort dingen zijn tijdelijk, kijk vooral niet teveel op het internet!!! Daar maak je jezelf gekker mee. Wil je iets weten? Kijk dan niet op het internet maar plan een gesprek in met de huisarts, beste wensen en een gelukkig nieuw jaar alvast 👍🏼

  Groeten Lex

  Reactie
  #7

  Ik train sinds september 2018 vrij intensief (krachttraining) en heb exact hetzelfde. Ik heb mij laten vertellen dat dit een tussenribspier(tje) is welke bij met name het trainen van de borst spieren naderhand hinder kan geven op de borst. De pijn en hinder kan zowel permanent aanwezig zijn en kan dmv ademhaling of beweging er soms vanuit het niets 'in schieten'  waardoor men vaak denkt dat er iets aan het hart mankeert maar dit is gelukkig niet zo. Ook is het mogelijk dat het zeurderige gevoel op de achtergrond aanwezig is met af en toe een combinatie van de eerdergenoemde kwaaltjes. Door rust te nemen gaat het na wat dagen wel weer weg. Het vervelende is dat het ook weer terugkomt wanneer je het trainen weer oppakt. Ik kies er dit keer voor om door te trainen. Mogelijk dat deze spier zich ontwikkelt en ik hier van verlost raak. Wordt het erger dan moet ik me maar meer gaan focussen op cardiovasculaire training ipv krachttraining. Hoe dan ook,  iedereen sterkte!

  Reactie
  #8

  Advies: ga naar je huisarts en vraag om een hartkatheterisatie (scan met contrastvloeistof). Dan sluit je een eventuele verstopping (plaque) van een of meerdere aders uit. Dit soort pijn kan daarvan namelijk het gevolg zijn. 

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Een hartkatheterisatie is toch wel iets anders dan en scan met contrastvloeistof

  Reactie
Reageer op: Pijn op de borst na fitness
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief