Pubalgie

  • #1

    hallo

    Ik ben voetballer en had 3 maand last van linker en rechterlies en aan de rechter kant ook aanhechting op het schaambeen dat enorm veel pijn doet. Na 2 maand rust en niet heel erg veel beterschap ben ik naar de kine gegaan en zijn mijn liesstreken weer zo goed als normaal nu. Maar de aanhechting op het schaambeen (pubalgie) blijft aanhouden. Enige ervaringen mee? Oefeningen die zeker helpen hiervoor? Hoe lang duurt dit ongeveer? Ben nu al de helft van het seizoen kwijt door deze blessure dus er moet toch wat schot in de zaak komen.

    Reageer
    #2

    Er zou toch eerst een wat onderzoek gedaan moeten worden, om te zien wat er precies aan de hand is.

    Hoe is het eigenlijk met de spieren van je bovenbeen?

    Reageer
    #3

    kine zegt dat het gewoon de aanhechting is op het schaambeen dat nog overbelast is, meer weet ik ook niet.

    De spieren van mijn dijen zijn goed maar ik voel wel dat de spieren (zowel links en rechts) in overgang van bovenbeen naar buik niet stevig zijn. (de spier naast het schaambeen dus op mijn bovenbeen)

    Reageer
    #4

    Het probleem komt ook vanuit je spieren van het bovenbeen er zijn  twee spieren die de oorsprong hebben op het schaambeen. Dus bij bepaalde bewegingen, zal er altijd spannning op de aanhechting van het schaambeen komen.

    Reageer
    #5

    dus welke spieren moet ik trainen om dit te voorkomen dat dit zich nog eens afspeelt?

    Reageer
    #6

    De adductoren,  Dat zijn de spieren die waarschijnlijk de problemen veroorzaken, maar dan moeten wel eerst de klachten weg zijn...maar je zou dat eigenlijk met de kine moeten bespreken.

    Reageer
    #7

    hallo

    ik ben sinds april 2019 gestopt met voetballen vanwege een liesblessure in de rechter lies . de blessure heb ik opgelopen door overbelasting. na het stoppen met voetballen kon ik nog prima krachtraining doen van de benen, fietsen zwemmen etc... Sinds november 2019 kan ik deze dingen niet meer, dagelijkse pijn bij dagdagelijkse activiteiten in beide kanten zoals in de auto stappen of langdurig op een stoel zitten. na een mri gedaan te hebben zei de specialist dat ik een onsteking heb op beide botten in de lies, aan de rechterkant meer en dat kan zijn omdat ik rechtsvoetig ben. na 2 maanden meloxicam in te nemen + 2 keer per week kine voelde ik nog steeds geen verbetering integendeel het werd als maar erger. de specialist zei dat hij me niet meer kon helpen en heeft me doorverwezen naar de fysische geneesheer deze zei dat ik pubalgie heb wat bekend is in de voetbalwereld. het enigste wat hij me heeft voorgeschreven is de 18 sessies kine 2x per week. nu zit ik al aan mijn 10de sessie en de pijn blijft. kan niets doen van sport zelfs fietsen op een traag tempo doet zeer. de pijn zit vooral in beide heupbuigers.

    Reageer
Reageer op: Pubalgie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief