Pijn in kont, lies en onderbuik

  • #1

    Hallo allemaal,

    Sinds november 2012 ben ik gestopt met voetballen door een zeurende pijn dat is ontstaan met voetballen. Het begon eerst met een steek/zeurende pijn in de kont. Heel diep tussen de billen dat eigenlijk uitstraalt naar echt in de kont. Het schoot er opeens in nadat ik even aan het voetballen was telkens. Een pijn die opeens alles plat legde, kon gewoon niet meer lopen van de pijn.
    Het legde mijn bewegingsproces stil. Ik kan me niet herinneren dat ik iets verkeerds heb gedaan (ben niet gevallen of geen verkeerde sliding) kan dit me niet herinneren. Na een dagje rust kon ik gewoon weer voetballen maar na 30 minuten schoot dezelfde pijn in... Weer diep in de kont alsof het uitstraalt diep in de billen...en later zelfs naar de linker lies. Het begon eerst dus met altijd diepe pijn in de kont. Na enkele weken kwam dus het verhaal van de lies bij.

    Nu heb ik een pijn die vanuit mn onderbuik(holte) links, bij het 'kuiltje' ontstaat en uitstraalt naar linkerlies en pijn in de kont.
    Ik heb geen kracht(kan dus niet sprinten) wel hardlopen, als ik zijwaarts loop/kruispas doe dan voel ik tussen de billen en linkerlies de steek/zeurende pijn die langs mn linkerlies loopt.

    De pijn merk ik als ik bijvoorbeeld iets moet tillen of duwen, of buikspieroefening doe in zo'n apparaat... Dan voel ik linksonder mn buik de pijn.

    Ik was bij de huisarts geweest, hij had letterlijk naar mn ballen gekeken en gevoeld maar ook
    naar mn onderbuik. Hij zegt dat het geen liesbreuk is en ook niks met ballen/prostaat.
    Hij wou ontstekingsremmers voorschrijven maar ik heb het nooit gebruikt.

    Kan iemand me hierbij helpen? Alle tips/adviezen/meningen zijn van harte welkom.
    Ik heb sinds november 2012 last van de pijn in de kont met uitstraling naar onderbuiklinks en langs de lies(binnenkant net langs de onderbuikholte).

    Groeten, Kubilay (28jaar)

    1) sport 3x in de week, rook niet, heb nooit eerder
    zo'n gekke blessure gehad

    Reageer
    #2

    Kun je dagelijks poepen zonder pjn ?, in de onderbuik zit langs beide kanten de liezen maar ook de dikke darm ligt in je onderbuik en gaat zo naar de aars om te poepen. Mogelijk dan dat ook de oorzaak zijn.

    Reageer
    #3

    Ik denk ook aan de darmen. Misschien eens een echo laten maken. Of toch maar die ontstekingsremmers slikken en kijken wat er daarna gebeurt...

    Succes

    Reageer
    #4

    Echt ongelofelijk dit! Ik zit precies met hetzelfde probleem. Maar nu is t precies 2 jaar verder. Ik kon t nooit duidelijk beschrijven, maar het lijkt bijna in je "kontgat" dat pijn. En licht naar de liezen, voornamelijk linker. De fysio ontdekte dat mn bekken scheef stond gekanteld. Ze hebben hem weer recht gezet dat maakte t wel stukken beter, vooral voor mn liezen, maar dat stekende pijn in mn kont is nog steeds niet weg.
    Bij mij is dat ontstaan door overbelasting. 4x op veld voetballen en 2x in de zaal. Pijn nam steeds verder toe, totdat ik een toernooi speelde met ibuprofen. Ik negeerde de pijn en toen werd het pas erg. Nieuwe seizoen gaat beginnen over paar weken alweer en ik ben nog steeds niet fit. Hier baal ik erg van, weet iemand misschien wat je hieraan kan doen?

    Reageer
    #5

    Door de bekken scheefstand, is het mogelijk dat er teveel spanning staat op je bekkenbodemspieren. Ga eens naar een fysiotherapeut die hierin is gespecialiseerd.

    Reageer
    #6

    de symptomen doen mij denken aan een of meerdere myofacsiale triggerpoints in enkele spieren. dit zijn kleine lokale verkrampingen in het spierweefsel welke voor heftige uitstralende pijn kunnen zorgen. google maar eens op triggerpoint adductor magnus en triggerpoint obturator internus

    Reageer
    #7

    Als ik dit zo lees heb ik hetzelfde Overbelasting met wielrennen en schaatsen. Goed rust en opletten wat je eet. Vooral als ik 's nachts in bed lig doet het pijn. Rust is het beste, wel bewegen maar niet inspannend.

    Reageer
    #8

    Ik ben gevallen bij schaatsen en ik heb pijn aan mijn kont

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Anoniem

    Bel dan de huisartsenpost of morgen de huisarts. Via een forum is daar helaas weinig aan te doen......

    Reageer
    #10

    ga er dan mee naar de dokter

    Reageer
Reageer op: Pijn in kont, lies en onderbuik


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief