hyperventilatie tijdens sport

  • #1

    hallo,

    ik heb net weer na een tijdje hardgelopen, ik heb al een tijd last van angst en paniekaanvallen. net had ik een klein stukje hardgelopen en ik voelde dat mijn longen zeer gingen doen ik stopte even en ik moest heel erg hyperventileren en huilen. ik kreeg hierbij veel slijm in mijn keel en werd licht in me hoofd en ik kon geen adem meer halen, ik heb vaker hyperventilatie aanvallen maar dan dat ik meer last heb van lichamelijke dingen en niet echt van me ademhaling. ik heb dit nog nooit gehad en al helemaal niet bij het sporten. nu ben ik heel erg bang dat ik een longziekte of zo heb. ik durf nu ook echt niet meer te sporten. weet iemand waardoor dit kan gebeuren?

    groetjes (17 jaar)

    Reageer
    #2

    Er gaat in ieder geval iets mis met je ademhaling.  Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen

    Reageer
    #3

    Hyperventilatie kan spelen als je toch al onzeker bent of teveel van jezelf vergt.

    Door sporten, zeker met hardlopen, ga je anders ademhalen. In rust hoef je maar 6x per minuut te ademen. Gestresste mensen ademen veel vaker, bijv 20x per minuut Door het sporten wordt de ademfrequentie nog hoger. Bij een ontspannen persoon gaat ie daarna weer omlaag, naar 6x per minuut; bij een stresskippie blijft ie na het sporten hoog. Ook kijken of het hardlopen wel bij je past of misschien beter iets anders.

    Wat  vergeten wordt is dat er vaak ook een lichamelijke component aan zit. Je voeding is bijvoorbeeld belangrijk. Zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door geraffineerde producten links te laten liggen en te zorgen voor regelmatig eten en voldoende eiwitten en vet. Dan zijn er nog stoffen die je misschien nodig hebt. Door tekorten aan onder andere magnesium, vitamine B en D kunnen dit soort klachten zich ook ontwikkelen. Zelf had ik last van hyperventilatie door een tekort aan vitamine B12. Ook heeft je lichaam stoffen als omega 3 (visolie, lijnzaadolie) nodig en allerlei aminozuren. Goed voor jezelf zorgen kan schelen in je klachten.

    Reageer
Reageer op: hyperventilatie tijdens sport


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief