lichaam verkeerd gebruiken (spannen)

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een vraag betreft mijn lichaam.. ik voel me er vaak ongemakkelijk in.. ik heb een goed gewicht en doe sinds een aantal weken aan hardlopen en ben 20 jaar.

  Vaak span ik mijn lichaam erg aan. Hiermee bedoel ik dat ik soms tot vaak op de bank zit of op bed lig of auto rijdt mijn spieren erg gespannen zijn.. ik heb niet echt stress maar voel me ook niet echt gezond..

  Als ik in bed lich voel ik soms ineens dat ik heel erg bijvoorbeeld in de matras druk met mijn benen en moet dan even denken.. ontspannen..

  Dit geld het zelfde met mijn schouder tijdens bijboorbeeld het zitten.. weer moet ik even ontspannen

  Dit kan ook voorkomen in de auto.. dat ik het stuur bijvoorbeeld heel strak vast pak onbewust.

  Eveneems moesten mijn verstandskiezen er uit, maar dit ging niet door omdat mijn kaak plots overbelast is.. nu heb ik een splint gekregen.. ofterwijl.. mijn kaak klemt dus ook vaak..

  Wie kan mij advies geven over wat ik hier tegen moet doen.. wamt ik denk wel aan ontspannen.. maar ik moet juist voorkomen dat ik aanspan

  (Ik ben zeer bekent met hyperventilatie)

  (geen idee of het gerelateerd is aan hyperventilatie) maar ik heb ook vaak als ik ergens in een tent kom en gewoon gezellig aan het praten ben en dan voel ik plots 1 bonk op me borst en vervolgens ben ik wel heel benauwd en moet ik op mijn ademhaling letten..

  Dit kan eveneens ook gebeuren als ik gewoon een biertje aan het drinken ben en even moet lacen om een grap.. dat is dan zeer vervelend en kan mijn heleavond verpesten omdat ik dan zeer onwel voel

  Alvast hartelijk bedankt
  met vriendelijke groet

  Reageer
  #2

  Ik denk dat je het meest baat zou hebben met spierontspanningsoefeningen.
  Deze maken je namelijk bewust van het ontspannen van je spieren. Als je de oefeningen beheerst, kun je daarmee het aanspannen voorkomen.

  (geen idee of het gerelateerd is aan hyperventilatie) maar ik heb ook vaak als ik ergens in een tent kom en gewoon gezellig aan het praten ben en dan voel ik plots 1 bonk op me borst en vervolgens ben ik wel heel benauwd en moet ik op mijn ademhaling letten..

  Dat is duidelijk hyperventilatie. Je hebt dan een aanval. Die kun je afbreken door je ademhaling weer onder controle te krijgen. Adem 5 tellen rustig door je neus in en 10 tellen rustig door getuite mond uit. Herhaal dit een aantal keer. Je merkt dan vanzelf dat de aanval wordt afgebroken.

  Spierontspanningsoefeningen kun je vinden in de columns over angst die ik heb geschreven.
  http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

  Reageer
  #3

  bedankt voor uw reactie tandor, ik zal u advies uitproberen! Het is vaak een lastig iets.. ik gebruik vaak mijn hele lichaam verkeerd, waardoor ik soms helemaal verkramp of het gevoel heb dat ik bijna van mijn stokje ga.

  ik ga vaak niet meer naar feesten heen of iets dergelijks omdat ik mij er voor schaam.

  Reageer
Reageer op: lichaam verkeerd gebruiken (spannen)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief