Iemand ervaring met een schouderinstabiliteitsoperatie?

  • #1

    Hallo, hallo!

    Ik wil het graag hebben over meerdermalige luxatie's/ontwrichtingen aan de schouder.

    Vorig jaar had ik een tweede luxatie en had ik krachtsverlies aan de schouder. We gingen op consultatie bij de chirurg op de afdeling orthopedie.

    De dokter had een uitgebreid gesprek en enkele testen uitgevoerd, o.a.: de schouder omhoog tillen en vragen of er een subluxatie zou optreden.

    Hij schreef een mri met contrastvloeistof en vervolgens een ct-scan voor samen met een intercollegiaal (spiertest) onderzoek, zie bijlage. Eenmaal dat voorbij was, ging ik weer op consultatie.

    De diagnose:
    Je spier, de schouderkap en zenuw is beschadigd, een zenuwbeschadiging is zeldzaam. Ik raad je een operatie aan maar het kan ook met de kinesist. Maar, de derde ontwrichting van de schouder is zeker een operatie.

    Recent in de zomer, op 3 augustus had ik weer een luxatie, de derde maal. Morgen, 3 september ga ik weer op consultatie bij hem en zal het wss een operatie zijn. Dus, mijn vraag naar jullie toe, bij ervaring: is een schouderinstabilitatie ingreep pijnlijk?

    Ik weet al dat ze een zenuwblock gaan uitvoeren via de hals en vervolgens algemene verdoving... Ben écht ongemakkelijk hierdoor.

    MOo student verpleegkunde, 20 jaar.

    Reageer
    #2

    Hallo MOo,

    Hoe was je afspraak, wordt het toch een operatie? En zo ja wat voor operatie? Er zijn namelijk meerdere operaties die kunnen worden toegepast bij schouderinstabiliteit.
    Ik ben een jaar geleden geopereerd ivm schouderinstabiliteit. Bij mij was de schouder nooit uit de kom geweest en was ik van mezelf te ruim in m'n kapsel waardoor hij mogelijk wel subluxeerde. Ik werd eerst onder narcose gebracht en kreeg daarna de block verdoving. Deze werkte bij mij een uurtje of 10.
    Ik vond de operatie verder meevallen, je moet een nachtje blijven en mag de volgende ochtend naar huis. Ook moet je 4 weken in een sling. Dit vond ik wel lastig, je bent echt beperkt maar leert jezelf wel handigheidjes aan..

    Ik heb helaas complicaties gehad na de operatie. De kans dat je dit krijgt is maar 1%, dus dat is pech. Daardoor heb ik wel veel pijn gehad (ontstekingen) en heb ik nu nog bewegingsbeperking. Hierdoor verliep mijn revalidatie langzaam (ben nog steeds bezig) en pijnlijk.

    Ik wil je veel succes wensen, laat je niet ontmoedigen door mijn verhaal want gelukkig is de kans heel klein dat je dit zal krijgen en gaat het in 99% gevallen goed en ben je na 4-6 maanden klaar met revalideren! Als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

    Groetjes Pelk

    Reageer
    #3

    Hallo Pelk,

    Ik vind het heel erg, dat je in zo'n situatie zit. Ik wens je een spoedig herstel toe!

    Ik ging op consultatie én het was vreselijk!
    De chirurg wou een grondig onderzoek uitvoeren, maar dat liep mis... De schouder staat stijf!

    Hij heeft mij aangeraden om naar de fysiotherapeut te gaan om spierverstekende oefeningen en mobilisatie van de schouder. Vervolgens heb ik nog enkele onderzoeken te gaan..

    Op 22 september moet ik weer een spiertest ondergaan;
    1 Oktober moet ik terug op consultatie, een onderzoek én onder de scan;

    De dag na de scan, zal de datum bekend gemaakt worden.
    Het gaat hierbij over een Bankart Laesie-letsel.

    Reageer
Reageer op: Iemand ervaring met een schouderinstabiliteitsoperatie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief