Monnikskapspier ontsteking?

  • #1

    Vorige maand kreeg ik plots pijn in de rug. Ging hiervoor naar de dokter en kreeg spierontspanners voorgeschreven. Na twee weken was dit een beetje beter, maar kreeg ik plots heel veel pijn aan de rechterkant van mijn nek. Mijn nek zat compleet vast en ik kon hem niet meer naar rechts of naar achter bewegen. Weer kreeg ik spierontspanners voorgeschreven en twee maal per dag Ibuprofen. Ik neem dit nu al een negental dagen in
    en nog steeds heb ik pijn. Ik kan mijn nek wel terug vrij bewegen naar zowel links als rechts maar vaak heb ik plots tijdens de dag last van pijn in mijn nek en schouderblad. Moet ik mij zorgen maken of duurt een onsteking aan de monnikskapspier nu eenmaal lang? Ik moet nog twee dagen twee tabletten innemen en dan heb ik mijn voorgeschreven medicijnen volledig ingenomen.
    Kan dit een onsteking van de monnikskapspier samengaan met pijn in de onderrug of kan het ontstaan als gevolg van rugpijn?

    Alvast bedankt

    Reageer
    #2

    Ik zou een verwijzing naar een chiropractor vragen.
    Sterkte

    Reageer
    #3

    De musculus trapezius (monnikskapspier)kan behoorlijk wat problemen opleveren. Uiteindelijke klachten in je onderrug zijn niet zeldzaam.
    Vraag me alleen af waarom de HA spierverslapper voorschrijft en je niet doorverwijst naar de fysiotherapeut.
    Ga langs bij de fysiotherapeut.

    Reageer
    #4

    ben bij chiroprakt gewest en is alleen maar erger geworden

    Reageer
    #5

    Waarom ben je niet naar een fysiotherapeut gegaan?
    Je hebt een probleem met en spier en niet met wervels of gewrichten.

    Reageer
    #6

    Fysio helpt ook echt niks, gewoon zelf oefeningen doen gaat vaak het beste

    Reageer
    #7

    Sinds twee weken zwelling in rechterschouder gepaard met veel pijn,
    uitstraling naar rechter boven en onderarm.Verleden naar de huisarts
    geweest.Diagnose monnikkapsspier,medicijnen tegen de pijn.Helpt totaal niet.Pijn neemt toe,slaap zeer slecht.Zou graag een medicatie tegen pijn willen.Arts denkt aan Fysio kan mijn arm niet meer oplichten.Wordt er een beetje wanhopig van.

    Reageer
    #8

    Welke medicijnen heb je gekregen?

    Het is niet slecht om naar de fysio te gaan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ook veel last van een verstijfde monnikskapspier. Volgens mijn arts heeft dit te maken met een verstoorde lever. De lever dus ontlasten is de boodschap.

    Leek me in het begin best vreemd om een connectie te zoeken tussen de nek en de lever. Feit is dat ik nu minder alcohol drink en dat het best wel betert. Of omgekeerd, ik voel vrij snel mijn nek opstijven als ik een glas bier of wijn drink.

    Vroeger dacht ik van gewoon effe ontspannen met een lekker wijntje. Blijkt dat mijn monnikskapspier ervan verstard.

    Benieuwd naar jullie ervaringen.

    Reageer
    #10

    zou je ook een actute last kunnen krijgen van de monnikskapsspier na een zwaar weekend met veel bier? loop nu een paar dagen met steken in mijn mks. naar links kijken is pijnlijk.

    Reageer
    #11

    Van het bier zal het niet zijn.
    Het kan wel een verrekking van een spier zijn, of je hebt een kou gevat.

    Reageer
    #12

    Goede morgen,
    Mijn broer heeft last van monnikskapspierontsteking. Zijn baas heeft gevraagd wat hij wel voor werkzaamheden kan verrichten dit om de team door te laten draaien en met elkaar rekening te laten houden.
    ik heb geen verstand van de aandoening, maar wat kan en mag je medisch gezien wel doen??

    Reageer
    #13

    In principe zou er van alles mee kunnen doen. Maar dan op geleide van pijn.
    Niet langer dan 2 uur onafgebroken achter de PC en geen zware dingen tillen.

    Reageer
    #14

    Ik heb er echter ook last van ben 25 jaar en werk in de zorg ben nu een week thuis met een voorraad medicijnen waar een junk blij van wordt volgend de h.a tramadol 2 x pd diclofenac 3 x pd diazepam 2 x pd paracetamol 3x2 pd
    En loop 3 x pw bij de fysio Gaat wel iets beter maar maandag weer aan het werk ben benieuwd

    Reageer
    #15

    deze morgen opgestaan met pijn in de nek en de rug, om 18u bij mijn (Belgische) dokter langsgeweest, die de diagnose monnikskapspierontsteking stelde. Hij gaf me een voorschrift voor een ontstekingsremmer (generisch geneesmiddel Aceclofenac) en een voorschrift voor zalf, Bij de apotheker van wacht langsgeweest, die zei dat ik binnen een uur terug kon komen voor de zalf want die moest hij nog aanmaken. Om 20u30 was mijn zalf inderdaad klaar. Verder raadde mijn dokter ook nog pijnremmer aan bij te erge pijn (Ibuprofen), voorlopig hou ik het nog even uit zonder. Ook een kersenpit kussen, opgewarmd in de microgolf, zou helpen. Ik had in de voormiddag zelf ook al een natte hete handdoek in de nek gelegd, wat ook enigszins deugd doet. Nu de kersenpit in de nek en daarna hopen op een niet al te lastige nachtrust. Na een aantal dagen zalf smeren (3xdaags), ontstekingsremmers en de nek warmhouden, ook genoeg bewegen zou goed zijn al is dat met de pijn niet altijd evident.

    Reageer
Reageer op: Monnikskapspier ontsteking?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief