Steunen op knie gevaarlijk?

  • #1

    Een paar dagen terug heb ik een trampoline ongeluk gehad, hier heb ik eerder ook een vraag over gesteld op dit forum omdat ik toen niet terecht kon bij de SEH. Uiteindelijk is dit nog wel gelukt diezelfde avond. 2 dagen later kon ik weer terug komen voor röntgenfoto’s maar er bleek niets gebroken te zijn. Het vermoeden is dan ook kruisband of meniscus schade. Echter zijn de wachttijden voor een MRI scan heel lang. (Zit er zelfs aan te denken om een MRI zonder verwijzing te laten maken wat op eigen kosten gaat). Het zit namelijk zo; ik kan niet op mijn been staan, dan gaat het hard knakken en lijkt het of ik er door heen zak. Kort het gevoel alsof onderbeen/knie los komt van bovenbeen. Een erg vreemd en naar gevoel. Niet per-see heel pijnlijk. Ik heb een brace mee gekregen en de arts zegt dat ik wel af en toe mag proberen om op het betreffende been te gaan staan. Echter lijkt dit mij niet gezond? Wat als ik elke keer dat ik er door heen zak meer schade toe breng aan mijn knie.. Er is dus nog geen scan gemaakt dus ze kunnen mij neem ik aan ook niet garanderen dat het geen kwaad kan. Heb er sinds afgelopen maandag dan ook niet meer op gestaan omdat ik het eigenlijk niet meer durf en ik ook niet eventuele extra schade wil toebrengen aan mijn knie.
    Ook heb ik een test gedaan om het reflex van onderbeen/knie te testen. Links (mijn goede been) geeft reflex en rechts helemaal niet, blijft plat op de grond liggen terwijl links echt flink omhoog gaat. Allemaal geen goede tekenen lijkt mij. Graag zou ik advies willen wat ik met deze situatie aan moet. Zou ik proberen om toch af en toe mijn rechter been te belasten of bestaat de kans dat ik meer schade toe breng? Ik hoor het graag.

    Reageer
    #2

    Volg het advies dat je van de arts hebt gekregen!

    Reageer
Reageer op: Steunen op knie gevaarlijk?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief