Knie voelt instabiel

  • #1

    Beste lezer,

    Al heel lang heb ik last van mijn rechterknie, dat is denk ik zo'n acht jaar geleden begonnen. Met sporten en lange wandeltochten kreeg ik er altijd last van. Ik ben er vaak mee naar de huisarts en het ziekenhuis geweest voor foto's en heb ook een tijdje bij de fysio gelopen, maar daar werd de pijn alleen maar erger van door dat geduw en getrek. Daar ben ik toen mee gestopten ik had me er maar bij neergelegd. De laatste jaren is die pijn gelukkig steeds minder geworden maar sinds een jaar heb ik een ander probleem: mijn rechterknie voelt instabiel.

    Dit gebeurt vaak als ik een tijdje gezeten heb en daarna bijvoorbeeld wat harder moet lopen om de bus te halen of als ik een heuvel op loop. Het voelt dan erg krakerig in mijn knie en ik schud mijn been dan regelmatig tijdens het lopen even los, omdat ik het gevoel heb dat mijn knie anders uit de kom schiet. Het is verder niet pijnlijk maar wel een eng gevoel. Ik heb vroeger blijkbaar wat last gehad van hypermobiliteit maar het is dat mijn moeder me dat laatst vertelde, anders had ik dat niet eens geweten. Dit was ook al over in de periode dat de klachten begonnen zijn, zo'n acht jaar geleden. Kan dit er wat mee te maken hebben? Ik vind het vervelend en wil niet direct naar een dokter rennen want ik weet bijna zeker dat die me dooverwijst naar een fysio en daar heb ik nu geen tijd voor, maar ga over een maandje wel een weekje sportief doen op een kamp en wil graag weten wat het precies is. Is er iemand die mij meer kan vertellen hierover? Bedankt!

    Reageer
    #2

    Ik heb subluxatie (knie tijdens tienerjaren uit de kom geweest) en had laatste jaren enorm veel last van stekende pijnen, en doorzakkingen EN doorzakkingsgevoel in linkerknie.
    Na meerdere doktersbezoeken, MRI-scan en kiné hebben ze bij mij 3 weken geleden een MPFL-reconstructie gedaan.
    Hierbij is uit mij onderbeen een stuk van mijn pees tussenuitgehaald, en dan onder mijn ligamente op knie bevestigd.
    Ben nu nog volop bezig met revalideren, maar normaal gezien zou nu mijn instabiliteit over moeten zijn.

    Hopelijk heb je hier iets aan.
    Teska

    Reageer
    #3

    Ik ben vroeger aan beide knieën geopereerd dat is meer dan dertig jaar geleden omdat de knieën uit de kom schoten al die jaren geen last meer gehad maar nu zak ik steeds door mijn rechterknie en heb het gevoel dat de knie steeds op het randje van uit de kom schieten staat ik maak me erg ongerust kan iemand mij daar een verklaring voor geven ?

    Reageer
    #4

    Daar kan ik zo zonder eng onderzoek helaas ook nets over zeggen. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de orthopeed voor verder onderzoek

    Reageer
Reageer op: Knie voelt instabiel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief