Enorme middenrugpijn uitstraling flanken

 • #1

  Hallo,

  Sinds 5 dagen heb ik enorme "spierpijn" in het midden van mijn rug net onder of rondom de onderste ribben. Voornamelijk rechts straalt het uit naar mijn zij. Maar beide flanken doen op momenten pijn. De pijn lijkt te zitten thv mijn nieren. Als ik rechtop zit met een kussen in de onderrug is het niet uit te houden en lijkt het door te drukken richting voorkant/buik.
  De buik aanspannen doet zeer in de rug alsook hurken of bukken voel ik in de rug (dus wanneer je middenrif dubbel gaat) bij het opstaan uit bed is dit het heftigst en doet hoesten en diep ademen ook regelmatig pijn/of geeft enorme druk. Soms lijkt het alsof er van binnen enorme druk ergens zit.

  Het voelt dus als fikse spierpijn maar tegelijk is er van buitenaf niet direct een pijnlijke plek aan te wijzen.

  Ik drink veel water, plas goed, geen pijn bij plassen of bloed oid. Geen koorts of minder eten/ziek gevoel. Enkel deze enorme pijn. Wel lijkt het af te nemen als ik een spierverslapper inneem.

  Wat kan dit zijn? Ik ben van plan naar de huisarts te gaan als dit de komende dagen niet wegtrekt maar wil niet voor spierpijn aankloppen.
  De pijn is wel begonnen na het sjouwen van een zware doos vorige week, een uur nadien leek het alsof mijn middenrug op ontploffen stond. Het neemt alleen niet af.

  Reageer
  #2

  Ik zou daar toch even de huisarts over bellen.
  Dan kan die ter plekke bepalen of het verstandig is het nog een paar dagen aan te kijken.

  Reageer
  #3

  Ja gedaan moet morgenvroeg komen met urine
  Ik heb sterk het idee dat het geen spierpijn is maar mijn nieren. Het komt ook in vlagen opzetten alsof mijn flanken ineens verkrampen (soort spasme) en bij bepaalde beweging doet rechts enorm zeer. Kan je bijv nierstenen hebben zonder pijn bij plassen of bloed in urine?
  Ik vind het ook apart dat ik met een spierverslappend middel (oxazepam) minder pijn heb maar paracetamol helpt bijv niets .
  Iemand die dit herkend?

  Reageer
  #4

  Bij nierstenen hoef je niet altijd zichtbaar bloed in de urine te hebben of pijn bij het plassen

  Reageer
  #5

  Net terug van huisarts want er was een plek vrij gekomen. Urine ingeleverd. Daar mijn klachten aangegeven en huisarts kon drukken wat ze wilde op mijn rug maar vond de pijn plek niet. Terwijl ik daar zelf erg moeilijk wiebelend op de stoel zat van de pijn in mijn rechterzij/rug.

  Uiteindelijk dacht ze weer spierspanning en PDS kreeg vezel zakjes mee daarvoor. Toen ik vroeg of er al wat bekend was van de daarvoor ingeleverde urine ging ze kijken en was haar eerste vraag of ik eerder last heb gehad van nierstenen? Ik zei niet dat ik weet en ze vervolgde dat ik volgende week opnieuw urine moet inleveren want er is wel bloed aangetroffen in de urine. (Plas was enorm helder) dus dit zal microsopisch dan zijn?

  Ik vind het heel gek. Verga van de pijn bij mijn nieren... bloed aangetroffen en nu moet ik volgende week weer inleveren.
  Ik moet dus maar de pijn uitzingen momenteel.

  Reageer
  #6

  Dat had ik dan bij de huisarts aangekaart, want dat is degene die je adequatere pijnstillers had kunnen voorschrijven.
  Ik zou daar in jou geval even weer contact over opnemen

  Reageer
Reageer op: Enorme middenrugpijn uitstraling flanken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief