Meniscus knie

  • #1

    Hallo
    In oktober geopereerd aan me mediale meniscus scheur, ze hebben een stukje verwijderd.
    Nu loop ik nog steeds met erg pijn elke dag(de zelfde pijn als voorheen) werken gaat niet en moet echt rustig aan doen, soms lig ik ook nachten wakker van de pijn. Heb onlangs weer een mri gehad zie foto. De orthopeed zegt dat me knie erg slecht is en beschadigd en een scheur dit was ook de uitslag :Partiële meniscectomie mediaal
    met radiair defect (letsel?
    postoperatief?) in pars media. Nu wilt hij er niks aan doen omdat hij denkt dat het alleen maar erger word. Maar ik kan zo ook niet blijven zitten want elke dag die pijn trek ik niet meer en ik wil ook me dingen weer kunnen doen. Ik heb een second opinion aangevraagd.. is dit normaal dat je zo maar weg gezet word? Hij was ook erg bot.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Nog een foto

    Bijlagen:
    Reageer
    #3

    Er zijn meer mensen die ervaringen hebben met botte artsen helaas......
    Je kunt dan idd nog een second opinion aanvragen, bij voorkeur bij een arts of kliniek die (im jou geval) gespecialiseerd is in knie klachten.

    Reageer
    #4

    Ja vind het gewoon vreemd dat ik al vanaf begin na de operatie zeg dat het niet goed zit en ik veel pijn heb. Ook veel vocht in me knie, na lang aandringen en van de fysio eindelijk een mri gehad. Daar staat duidelijk een scheur op zelfs ik zie dat. En dan doodleuk zeggen ik doe er niks aan en verder moet ik het maar uitzoeken😔 ik wil ook weer kunnen werken en me dagelijkse dingen kunnen doen.
    Hoop dat het snel geregeld word de second opinion

    Reageer
    #5

    Ik heb ook steeds last van kapotte meniscussen. Nu voor derde keer kapot (hiervoor 2x meniscus gehecht). Ik word vrijdag geopereerd en word mijn meniscus helemaal verwijderd.

    Vraag inderdaad second opinion aan. Ga naar ziekenhuis wat alleen orthopedie en max reumatologie heeft. Die zijn gespecialiseerd in beweging stelsel.

    Bij mij zagen ze nooit de scheur. Mijn scheur zat steeds in de achterhoorn. Op MRI was niks te zien en kijkoperatie ook niet omdat de scheur achter de kruisbanden zaten en met kijkoperatie kijken ze niet achter de kruisbanden. Alleen als ze weten dat daar de scheur zit of kan zitten. Doormiddel van echo zijn ze er bij mij achter gekomen...

    Sterkte en hou me op de hoogte!!

    Reageer
    #6

    Ik denk dat je dat zelf moet regelen, althans zelf de verwijzing moet vragen aan je huisarts. Hou er rekening mee dat een second opinion bij een ziekenhuis lang kan duren,ik zou goed naar de wachttijden kijken en aan de hand daarvan kiezen waar je naar toe wilt.
    Gespecialiseerde klinieken hebben vaak kortere wachttijden dan ziekenhuizen.
    Nu kan ik je wel uit eigen ervaring zeggen dat er bij een meniscus scheur niet altijd geopereerd wordt.
    Mijn orthopeed opereert ook niet als er kans is dat het vanzelf genezen kan.
    Hij zegt dat een operatie ook weer kans heeft op complicaties en een operatie misschien voor het moment een snellere oplossing lijkt om van de klachten af te zijn,maar op langere termijn ook juist voor meer problemen kan zorgen.
    Dat is eigenlijk hetzelfde als jou orthopeed, alleen op een minder botte manier.

    Reageer
    #7

    Ja het word nu in gang gezet..
    Ik snap best dat dat kan een nog een operatie het erger kan maken maar komt dan met een alternatief, zo met de pijn is geen doen ik moet soms zelf tramadol nemen van me pijn.
    Zit al een jaar in de ziektewet wamt als ik werk(huishoudelijk hulp) krijg ik nog meer pijn en dan eind van de dag is het niet te houden.
    Ik had ook gehoord over tens 🤷🏽‍♀️ ik ben alleen al blij als de pijn weg is of in iedergeval te verdragen is en ik gewoon alles weer kan doen

    Reageer
    #8

    Als je second opinion ook niks oplevert, kun je ook een verwijzing naar een Pijnpoli vragen,die kan de orthopeed ook geven.
    Daar is men gespecialiseerd in pijnbestrijding, ook anders dan met medicatie, dus idd bijvoorbeeld een tens, een brace of ander hulpmiddel.
    Ik zou een tens niet zonder advies van een arts of fysiotherapeut gaan gebruiken,je weet nu niet of het bij jou klachten geschikt is.
    Ik heb er zelf één van de pijnpoli voor mijn rug, ik weet dat hij erg onaangenaam voelt als je hem niet goed gebruikt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee ik ga het daar dan over hebben, over tens.
    Ben het zo zat nu al 2 jaar pijn😑
    Ik had ook zo gehoopt dat ik nu meer kan vertellen tegen de arbo arts, maar nu kan ik nog niks want er is nog geen behandeling.
    Hoop dat de second opinion snel geregeld word.
    Ik hou jullie op de hoogte

    Reageer
    #10

    Ja snap dat je graag verder wilt!
    Je arbo arts kun je ook zeggen dat je op een second opinion wacht, ook dat valt onder werken aan je herstel, je wacht op verder onderzoek.
    Ik zou zelf achter die second opinion aan blijven zitten, in principe kan je zelf kijken naar welk ziekenhuis of welke kliniek je wilt en dan je huisarts een verwijzing vragen daar naar toe.
    Je zou je zorgverzekering kunnen vragen waar goede knie specialisten zitten en waar de wachttijden acceptabel zijn.
    Kijk daarbij goed dat je kijkt naar de wachttijden voor een second opinion en niet naar die voor een eerste consult. Daar zit vaak verschil in.

    Reageer
    #11

    Ik gaf je de tip over second opinion.

    Ik ben gisteren geopereerd. Ze hebben ongeveer 90% van de meniscus weggehaald. Klein randje erin laten zitten voor de stabiliteit. Ik had gedacht dat ik 6 weken met 2 krukken moest lopen, maar mocht sinds gisteravond al belasten op geleiden van de pan. Gisteren in het ziekenhuis niet belast en gisteravond bij mijn moeder met 1 kruk. Vandaag loop ik in huis zonder krukken en af en toe leg ik mijn been natuurlijk hoog. Maar de pijn is er bijna niet. En als ik mijn beenspieren goed heb getraind kan ik vanaf de zomer sinds 3 jaar weer sporten.

    Reageer
    #12

    @marjolein wat fijn😀 ik wens je een fijn herstel.

    Ik heb volgende week donderdag me second opinion
    Ik lig nog steeds nachten wakker van de pijn en door de dag heen ook pijn. Als ik rond de 1 km wandel krijg ik pijnscheuten.

    Ik ben zo blij als er iets van een behandeling komt ben er zo moe van en klaar mee

    Reageer
Reageer op: Meniscus knie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief