raptuur peroneuspees

  • #1

    Een maand geleden heb ik een MRI scan gehad waaruit voortkwam dat ik een scheurtje in mijn peroneuspees heb. Orthopeed wilde niet verder gaan tot een operatie. Door rust zal het zich moeten herstellen en kreeg ik het advies voor hoge schoenen voor extra steun wat ik heb aangeschaft.. Echter heb ik nu al 7 maanden klachten. Voorheen fysiotherapie gehad en volgens hem zat er kalk. Toen heb ik zo'n 6 behandelingen gehad met shockwave therapie en een apparaat voor doorbloeding. Ik ben er toen mee gestopt gezien niet hielp en Daarna opnieuw contact gehad met mijn dokter en aldoende was doorverwezen naar een orthopeed voor een MRI scan.

    Eigenlijk ben ik beetje op einde raad. Want ik heb er weinig hoop in omdat ik al een poos mee rond loop. Heeft iemand een soortgelijke ervaring?

    Alvast dank.

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Een vriendin van mij heeft dit ook.
    Zij loopt er al 3 jaar mee, het schijnt ontzettend lang te kunnen duren voor er verbetering zou kunnen komen.
    En als er inmiddels littekenweefsel zit, kan dat blijvend dezelfde klachten geven, heeft haar arts gezegd

    Reageer
    #3

    Bedankt Suus. Toen ik het advies kreeg van orthopeed om rust te nemen vertelde ik dat ik al 6 maanden rust neem en geen verbetering komt. Ik kreeg ik hier eigenlijk niet echt een antwoord op. Meer kunnen ze misschien ook niet betekenen.

    Reageer
    #4

    De sportarts waar zij onder behandeling was, heeft het over prolotherapie gehad. Dat zou misschien een positief effect kunnen hebben.
    Opereren werd ten zeerste afgeraden,dat zou uiteindelijk voor meer verzwakking van de pees en meer klachten kunnen zorgen.
    Heb jij wel schoenadvies, eventueel zooltjes en/of een brace gekregen?
    Dat heeft zij wel, steunzolen en ze heeft binnenkort een afspraak voor een brace (EVO) om de peroneus pees te ontlasten.

    Reageer
    #5

    Ik lees dat prolotherapie injecties zijn. Van de ortopeed heb ik begrepen dat het met injecties helemaal kan afscheuren. Ik heb van de dokter inlegzooltjes als advies gekregen en van orthopeed hoge schoenen voor extra steun. Waarschijnlijk een brace voor mij ook wel verstandig is. Ik zal eens informeren.

    Reageer
    #6

    Prolotherapie zijn idd injecties, maar niet met corticosteroïden. Die laatste kunnen idd schadelijk zijn. Daarom had haar arts die Prolotherapie genoemd

    Reageer
Reageer op: raptuur peroneuspees


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief