Schouder en onderug klachten

 • #1

  Hallo, ik ben 17 jaar en sportte 6 dagen in de week (4 maanden geleden) (ik heb altijd al gesport dus ben niet zomaar 6x in de week gaan sporten) ik kreeg na een tijdje last bij het benchen in mijn rechterschouder waardoor bij veel kilo’s soms mijn rechter schouder me in de steek liet… en daarbij had ik ook wat vermoeide schouders als ik bijvoorbeeld op de scooter zat (wat ik normaal nooit had) vandaar wilde ik even naar de fysio.. dus ik loop nu al 2 maanden bij de fysio en toen moest ik allemaal oefeningen doen.. en nu heb ik alleen nog meer last gekregen.. de pijn in mn rechter schouder zit nu ook in mn linker schouder en de vermoeidheid in mijn schouders is toegenomen.. na 4 maanden niet meer sporten en na een tijdje weg te zijn geweest bij de fysio, bedacht ik gister te gaan sporten met 20% (krachttraining) van mijn normale kracht helaas voel ik weer dezelfde pijn….

  Daarbij heb ik nu ook al 2 maanden enorme last in mn rechter onderug.. en een heel vermoeid gevoel (ik denk dat dat te maken heeft met elkaar) had al wat opgezocht over triggerpoint en denk dat dit goed met elkaar te maken heeft.

  Daarbij heb ik echt alles al geprobeerd van (zooltjes, tot chiropractor tot fysio tot huisarts tot forum, ) echt alles maar de pijn word steeds maar erger en niemand weet wat is naja de fysio beweerd overbelasting maar ik doe al letterlijk 4 maanden niks, alleen maar een beetje bewegen omdat dat ook goed is voor je rug..

  Maar mijn conclusie is denk ik dat het triggerpoints zijn.. ook omdat ik hard wilde trainen voor defensie en toen ik een blessure kreeg baalde ik enorm dus denk dat dat ook stress etc opleverde en dat kan triggerpoints veroorzaken

  Maar ik vroeg me af, hoe snel lost iemand dat op is dat na een behandeling weg? Of hoe werkt dat?

  Mvg mattiaz den boef

  Reageer
  #2

  Dat zal beslist niet in een behandeling weg zijn. En als het dus een vorm van overbelasting is dan was gaan trainen (krachttraining) dus een zeer slecht idee.
  Op jou leeftijd is krachttraining op volvermogen 6 x de week gewoon veel te veel
  Bespreek de triggerpoints maar een met de fysio

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Je loopt "al" twee maanden bij de fysio,schrijf je.
  Twee maanden is maar heel kort hoor!
  Een fysio is geen wonderdokter,maar iemand die samen met jou probeert je lijf weer op de rit te krijgen.
  Dat is,zeker bij flinke overbelasting, een proces wat maanden kan duren.
  Zeker als je tussendoor weer gaat overbelasten.
  Triggerpoints gaan ook niet na 1, 2 of 3 behandelingen weg, ook dat kan maanden duren en ze kunnen weer terugkomen zodra jij ze triggert. Vandaar ook de naam.
  Je zult echt meer tijd uit moeten trekken voor je herstel, doe je dat niet,zit je straks met chronische klachten.....

  Reageer
  #4

  Je kan denken aan een osteopaat.

  Reageer
Reageer op: Schouder en onderug klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief