tremors door gevolg van spierknopen?

 • #1

  goedendag,

  ik zou me verhaal zo duidelijk mogelijk uitleggen en hopelijk heeft iemand advies waarmee die me kan helpen.

  ik ben 21 jaar, gebruik geen medicatie en ben voor de rest gezond (denk ik).

  het begon allemaal heel onschuldig, ik had een beetje last van me rug en voelde me wat stijver. naar mate de tijd verstreek had ik soms het gevoel dat ik iets in me rug moest knakken en hier was het probleem ook nog heel onschuldig, na ongeveer 3 weken begon me nek voor het eerst te trillen een zo geheten nek tremor. het duurde maximaal 10 minuten en dan stopte het. Soms kon ik het controleren om te stoppen dit was zo in de begin fase. Rond deze tijd begon ik ook druk achter in me nek te voelen en tussen me schouderbladen. Dit werd uiteindelijk zo erg dat bij elke kleine beweging die ik maak er wel iets kraakte soms zelfs als ik diep ademhaal voel ik een steek langs me ruggenwervel en die knapt opeens los. Dit kraken gaf soms enige verlichting, maar na een paar minuten kon ik het alweer kraken en zo kreeg ik het gevoel alsof ik het moest kraken om verlichting te krijgen ook al was het maar voor een paar minuten. (ook al wou ik het niet kraken ging het soms toch bij de kleinste bewegingen)

  natuurlijk vond ik dit alles niet oke en ben ik na een manueel therapeut gegaan. Na 4 behandelingen nog helemaal niks en me nek word alleen maar erger. Ik tril soms wel een paar uur op een dag, het word erger als ik even ga liggen, het kraakt heel veel en het is gewoon zwaar vermoeiend.

  Nu heeft mijn zusje me rug net gemasseerd en hier voelde ze allemaal harde bulten in me rug wel meerdere (hopelijk zijn dit spierknopen). Ik ben intussen ook al na mijn huisarts geweest, maar die wou me nog een week laten wachten terwijl ik gewoon doorgestuurd naar het ziekenhuis wil worden voor een scan. Mijn vraag is is het mogelijk om tremors te krijgen van een hele vaste rug en trapezius spieren. Ik let nu namelijk al weken op me houding en rek regelmatig en probeer zoveel mogelijk te bewegen in deze coronatijd, maar niks lijkt het beter te maken. Hopelijk heeft iemand advies voor mij.

  alvast bedankt voor het lezen en het eventueel antwoorden en de tijd te nemen om me te helpen/advies te geven hiermee. Het word zwaar gewaardeerd !

  Reageer
  #2

  Wat heeft de manueel therapeut gedaan?

  Reageer
  #3

  manueel therapeut heeft alleen beetje lopen voelen en draaien aan me hoofd voor mijn gevoel. Het licht wel op erna maar dag erna is het alweer terug. natuurlijk heb ik geen verstand van wat de manueel therapeut allemaal doet, maar hij heeft niks gekraakt of gemasseerd. het is meer drukken op bepaalde plekken geweest en hij deed bewegingen met me nek

  Reageer
  #4

  ga dan met de klachten eens naar een fysiotherapeut en laat ernaar kijken.

  Reageer
  #5

  Kraak je nog steeds zelf je rug?

  Reageer
  #6

  fysiotherapeut zou basicly hetzelfde moeten kunnen als manueel. daarnaast zijn de meerdere grote spierknopen me vandaag pas opgevallen en had me therapeut hier nog niks van te weten gekregen. en nee ik probeer me rug niet te kraken maar het gaat soms vanzelf. Opzich is het kraken en de knopen niet het grootste probleem soms een beetje hoofdpijn maar dat overleef ik wel. het uren lang trillen van me nek vind ik toch echt wat erger en irriteert veel meer. zou dit van me spieren af kunnen komen?

  Reageer
  #7

  "fysiotherapeut zou basicly hetzelfde moeten kunnen als manueel" dat klopt. Maar ze doen niet allemaal hetzelfde
  De klachten kunnen idd door spieren worden veroorzaakt

  Reageer
  #8

  oke ja ik hoop er snel achter te komen wat het is. het trillen word namelijk erger en ik zou niet weten hoe ik bulten heb bij me spieren en of deze harde bulten wel spierknopen zijn. de huisarts zei van wel maar als je daar zeker van wil zijn zal je vast een scan nodig hebben

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hey,

  Ik zou idd nog eens naar een goede fysio/manueel therapeut gaan.

  En laat naar je hele lichaam  kijken,niet alleen de plek waar je last hebt. Al je spieren zijn met elkaar verbonden en klachten in je rug en nek kunnen ergens anders vandaan komen.

  Daarnaast kan je door alleen de nek te behandelen,de knopen in je rug verergeren,omdat daar de spanning niet af gehaald is. Bij flinke spierspanningsproblemen zijn 4 behandelingen ook heel weinig. Eental weken achter elkaar misschien meerdere keren in de week komt denk ik eerder in de buurt,als ik kijk hoe mijn fysio dat aanpakt.

  Zoek een fysio/manueel therapeut  die o.a.  triggerpoint behandelingen doet,daarmee pak je de grote spierknopen aan. En die kan je ook echt wel vertellen of de bobbels die je voelt idd spierknopen zijn.  Een goede manueel therapeut doet niet kraken, maar met minimale bewegingen je wervels mobiliseren. Dit is veel minder belastend voor je wervels en de spieren er omheen krijgen minder te verduren. Een manueel therapeut die zijn vak verstaat, heeft daar echt meer kennis van en mag meer handelingen uitvoeren dan een basic fysio.

  Spierspannings klachten zijn heel vervelend en kosten best veel tijd om op te lossen of te verbeteren. En als je er gevoelig voor bent, is een goede fysio je beste vriend, werd mij jaren geleden verteld. En dat klopt idd helemaal😉

  Succes,groetjes Suzan

  Reageer
  #10

  dankje voor je reactie susan.

  het trillen is nogsteeds erg en ik word langzaam gek in me hoofd. ik kan het niet stoppen en het maakt me gek. hiernaast heeft me zusje me dus gemasseerd en geven de bulten op me rug nu erg veel spierpijn af is dit normaal?

  Reageer
  #11

  Hey,

  Ja,dat is normaal. Dat zijn de afvalstoffen uit de spieren die door de massage vrij gekomen zijn. Die worden nu door je lichaam afgevoerd. Veel water drinken helpt daarbij. Als je veel last ervan hebt, kun je een pijnstiller nemen.

  Als ik jou was, zou ik een afspraak maken bij een fysiotherapeut.  Naast behandelingen als massage en andere manieren om de spierspanning te verminderen,zou de fysio na de behandeling medical tape/cure tape kunnen gebruiken. Dit vermindert de na pijn enigzins en helpt de spieren ontspannen,ik vind het erg prettig.

  Kijk eens op websites van fysiotherapeuten  bij jou in de buurt en bel of mail ze jou klachten. Aan de hand van het antwoord kun je dan een afspraak maken bij degene die het meest complete behandel pakket kan bieden.

  Reageer
  #12

  top hartstikke bedankt, en het nek trillen kan ook gewoon komen door me spieren? had ook onderliggende ziektes gelezen maar kon niks vinden van nek trillen en spieren die vastzitten

  Reageer
  #13

  Als je spieren erg gespannen zijn, kunnen ze idd gaan trillen. Als ik veel spanning in mn nek en kaak heb, ga ik klappertanden,ook ongecontroleerd.

  Ga eerst maar eens naar de fysio en laat die zn werk doen. Je hoeft echt niet gelijk aan enge dingen te denken😉

  Reageer
  #14

  Ja, dat kan zeker

  Reageer
Reageer op: tremors door gevolg van spierknopen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief