Blijvende pijn bovenbenen

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Beste,

  Ik heb al geruime tijd (6mdn) terugkerende pijn in mijn bovenbenen en soms licht in de onder rug van de een op de andere dag had ik er zo erg last van dat ik een dag niet kon lopen. het voelt de laatste tijd aan als lichte spierpijn. ik smeer het in met spiroflor maar het lijkt niet te helpen (advies van mijn huisarts). ik ben 25 jaar. geen idee wat het, heb het idee dat mijn huisarts denk dat het spanningen zijn of zo hij gooit het altijd over die boeg, geheel ongegrond. Iemand enig idee?

  Reactie
  #2

  Is er wel een onderzocht op een hernia?

  Reactie
  #3

  zou inderdaad uit de onderrug kunnen komen.
  ga eens naar Manueel Therapeut of Chiropractor.
  sterkte en succes, Brenda

  Reactie
  #4

  Het lijkt mij dat er door de huisarts op z`n minst uitgevraagd moet worden naar een eventuele hernia.

  Hoe is het ontstaan? Hoe lang heb je deze klachten?
  Is er een aanleiding voor het verergeren van de klachten? Heb je last van verminderde gevoeligheid in je benen? Heb je tintelingen?

  Reactie
  #5

  Beste allemaal,

  graag zou ik weten of er al meer duidelijkheid is over de reden van de klachten. Ik kamp namelijk met exact dezelfde klachten, zelfde leeftijd en ook al zo’n 6 maanden…
  ben erg benieuwd

  Reactie
  #6

  Beste Rik, ben je al eens onderzocht door een arts? Als je deze klachten al zo lang hebt, is het dan niet verstandig eens naar de huisarts te gaan voor een goede diagnose?

  Reactie
  #7

  Hallo,

  Ik ben 26 jaar en ik heb al jarenlang pijn in mijn bovenbenen en het is alleen maar verergerd. Ik heb nu echt dagen dat ik mijn bed niet uit kan komen. Maar wat mij het meest frustreerd is dat mijn huisarts nooit een grondige onderzoek heeft gedaan of mij doorverwezen. De pijn die ik voel is niet te beschrijven (alsof iemand je knijpt, snijdt in je benen), ook heb ik s’nacht schokkende benen, heel spontaan gaat het dan omhoog, zelf in diepe slaap, want ik word erdoor wakker. Zijn er mensen die hier bekend mee zijn?

  Reactie
  #8

  De pijn die u beschrijft heb ik al een 18 maanden . Eerst dacht de dokter dat het aan mijn rug lag . Ik heb toen een 6 tal spuiten in mijn rug gekregen en zat onder de pijnstillers . Niets baatte . Ik ben toen onder de scanner geweest en daar zagen ze niets abnormaals aan mijn rug .Ben toen bij een manueel Therapeut en Chiropractor geweest . Nog steeds geen winst .
  Tot mijn echtgenoot er me op wees dat ik ‘ s nachts met mijn benen aan het schoppen was en zeer onrustig was met mijn benen.
  Ik heb dit bij een volgend bezoek aan mijn huisarts verteld en nu weten we dat het het Rusteloze benen syndroom (RBS) of Restless legs syndrome (RLS) is.

  Reactie
  #9

  Misschien heb je wel nierstenen. Pijn in je (onder)rug met uitstraling naar je bivenbenen, dat zijn 1 van de vele klachten die je van nierstenen kan hebben.

  Reactie
  #10

  Heey Linda.
  Mag ik weten wat je moet doen voor die benen nu aub?
  Ik heb ook al jaren veel pijn aan mijn bovenbenen en zeker bij t sporten en als ik s’morgens op sta.

  Reactie
  #11

  Ho Wally, mag ik vragen wat voor schoenen je draagt? Bieden jouw schoenen voldoende ondersteuning? Zijn het stevige schoenen met een voetbed en contrefort?

  Reactie
  #12

  Hoi Linda.
  Ik draag toch wel kwaliteits schoenen hoor.
  200euro voor een paar is toch niet het goedkoopste he.
  Ik ben wel geopereerd aan 2 hernia’s en een gebroken wervel aan mijn rug.
  Dat is nu 7 maanden geleden en nu moet ik voor die benen naar een neuroloog.
  Ik zit al wel een jaar of 10 met die pijnlijke bovenbenen. Het is net of mijn benen verzuren en heb al in mijn aders laten en al wat je wil.
  Ben beetje hopeloos aan het worden nu.

  Reactie
  #13

  Je kunt RBS /RLS ook verminderen door vitamine B12 tabletten te slikken.

  Reactie
  #14

  Hoi ik heb al 4 jaar last van pijn in mijn benen, het is wisselend,dan alleen in mijn knien ,dan weer in bovenbenen,dan weer pijn alleen op mijn scheenbeen, en in slaap komen duurt ook bijna 2 uur…heb alle bloedonderzoeken al gedaan..door de scan…niets te vinden.Ik zag op internet een kliniek in Ede waar ze gespecialiceert zijn in dit soort klachten ..De naam hiervan is NEDSPINE. kijk hier maar eens ..Misschien is het wat voor jullie.
  Gr. Jan

  Reactie
  #15

  Ik heb er zins een paar maande last van mijn boven benen ik heb net een gevoel of het verbrand is of dat er een blauwe plek zit in beide benen ik zou ook graag willen weten wat het is ik kan er ook niet op liggen

  Reactie
Reageer op: Blijvende pijn bovenbenen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief