Helpt Curcuma, Glucosamine, …

 • #1

  Dag,

  Ga naar de 60 jaar en ik neem al jaren Profyt (antioxydant), Flexofytol (curcuma).

  Heb laatste tijd veel last van mijn heupen.  Zou extra Glucosamine helpen ?  Bij mijn moeder was het gewrichtskapsel al op haar 70ste volledig weg.

  Ik heb dit al besproken met mijn huisarts.  Die zegt dat ik moet afblijven van Curcuma, Glucosamine, Omega-3 eiwitt, ...  Deze dingen zijn nooit clinisch getest, er zijn er duizenden. Laat die producten niet u niet misleiden.  Eet gezond (dus ook vlees) en beweeg veel, dat helpt echt.

  Maar feit is dat ik omwille van dierenleed zeer weinig vlees eet en dat ik weinig beweeg omdat ik net daar pijn van krijg.

  Ik ben het spoor kwijt.

  Reactie
  #2

  Het zijn middelen die idd nooit goed clinisch/wetenschappelijk zijn getest. Dus niemand kan zeggen of ze echt werken. Het zijn wel allemaal stoffen die je uit normale gezonde voeding kunt halen. En dan hoef je niet iedere dag vlees te eten. Als je heel veel last van je heupen hebt, vraag dan een verwijzing voor de orthopeed.

  Reactie
  #3

  Hoi,

  Het is misschien niet klinisch bewezen, maar ik heb bij paarden hele goede resultaten gezien als ze bij gewrichts problemen curcuma in combinatie met groenlipmossel kregen. Dieren kennen geen placebo effect, dus dan zal het toch werken. Glucosamine heb ik ook wel gegeven, maar daar zag ik minder resultaat bij.

  Wat je ook zou kunnen proberen, zijn duivelsklauw kapsules  Die neem ik nu ook sinds een aantal maanden ( artrose in mijn rug ) en ik merk duidelijk dat ik minder klachten heb. Van zowel mijn rug als een andere blessure waar ik veel pijnstillers voor slikte.

  Groetjes Suzan

  Reactie
Reageer op: Helpt Curcuma, Glucosamine, …
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief