• #1

  graag wil ik eigenlijk eten of glucosamine nou echt werkt bij gewrichtsklachten je leest het in de bladen maar wie kan mij nou zeggen of het goed voor je is

  Reactie
  #2

  Glucosamine is in Nederland geregistreerd als niet-receptplichtig geneesmiddel voor verlichting van de klachten bij milde tot matige artrose van de knie. Omdat glucosamine een precursor is van glycosaminoglycanen, een belangrijke component van kraakbeen, hoopt men dat glucosaminesuppletie helpt bij het herstel van kraakbeen en de behandeling van gewrichtsslijtage.

  Of glucosamine daadwerkelijk op deze manier werkt, is nog onduidelijk. Over het effect van glucosamine op de pijnbeleving en stijfheid bij artrose is vooralsnog geen uitsluitsel.

  Reactie
  #3

  Ik vind dit een hele goede vraag. Op dit moment is niet overtuigend bewezen dat het werkzaam is. Maar toch zullen somminge artsen het wel adviseren.

  Reactie
  #4

  Ik heb over Glucosamine wat gelezen en ik heb mij wat meer laten informeren.

  Kort gezegd is het als volgt: er lijken aanwijzingen te zijn dat Glucosamine inderdaad helpt, maar hiervoor zijn nog geen wetenschappelijke bewijzen die voldoende hard zijn.

  Vraag je eigen huisarts voor het beste advies over een keuze voor wel of geen glucosamine gebruik.

  Reactie
  #5

  Hoi Joke,ik gebruik nu 2 jaar Glucosamine met de natuurlijke pijnstiller MSM en het helpt echt.
  Wanneer ik er mee stop dan krijg ik weer pijn.Het kost wat,maar dan heb je ook wat en daarmee bedoel ik dat je je gewrichten goed doet.Ik ken iemand die moest geopereerd worden aan zijn knie en de arts in het ziekenhuis zei:ga eerst maar een half jaar Glucosamine gebruiken.Hij is niet geopereerd omdat het gewricht er beter van was en is geworden.

  Reactie
Reageer op: Glucosamine
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief