Pijn benen en armen

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een meisje van 17 jaar die een slechte houding heeft en daarvoor nu naar de fysio gaat. Nadat ik na de fysio ben geweest kreeg ik eigenlijk klachten bij mijn armen en benen. Ik heb een continu trillend gevoel in mijn beide benen maar dit is niet aan de buitenkant te zien. Soms uit het trillende gevoel zich plotseling in een korte steek in mijn voet. Mijn armen trillen niet, alleen heb ik een pijnlijk krampachtig gevoel bij mijn ellepijp, pols en pinkzijde van mijn hand. Dit is bij beide armen het geval maar links is iets erger. Dit gevoel is niet de hele tijd aanwezig maar komt soms uit het niets aanzetten. In mijn beide armen maar ook benen heb ik een zwaar gevoel, het gevoel dat ze erg vermoeid zijn. Wat zouden deze klachten kunnen zijn?

  Reageer
  #2

  Ik weet niet wat de fysiotherapeut gedaan heeft, maar het zou ermee te maken kunnen hebben. Dus bespreek het met de fysiotherapeut

  Reageer
  #3

  Bedankt John,

  De fysio heeft mijn rug flink losgemaakt en er flink aan geschud. Ik vraag mij echter af of ik zo’n heftige reactie kan hebben op die behandelingen. Ik zal het met mijn fysio vragen volgende week.

  Reageer
  #4

  Hoi,

  Uit ervaring kan ik zeggen dat niet iedere fysio even pijnloos je rug los kan maken!

  Zeker als jij het hebt over "flink aan je rug schudden" ,vraag ik me af hoe kundig jou fysio is.......

  Een goede fysio of manueel therapeut kan je rug mobiliseren  met minimale druk en piep kleine bewegingen.  Omdat je anders kans hebt dat je juist op lange termijn dingen beschadigt. Ook dan kun je wel wat na pijn hebben hoor, je lichaam moet zich toch even weer aanpassen.  Maar met therapeuten die echt duwen, trekken en kraken, zou ik toch oppassen. Liever een fysio kiezen die wat vaker behandelt en huiswerk mee geeft ( oefeningen ), dan eentje die teveel geweld gebruikt en je als extraatje slijtage in je rug bezorgt.....

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #5

  Wa ht daar geen week mee maar bel de fysio

  Reageer
  #6

  Maakt je fysio ook eerst je spieren los, voor hij of zij de wervels en gewrichten behandeld?

  Dat maakt bij mij alleen al een enorm verschil, dat hij nooit door de spierspanning heen gaat mobiliseren.  Veel fysio's doen dat niet,die " kraken" gelijk. Dan oefen je veel te veel druk op de gewrichten uit,waardoor je extra klachten kan krijgen. Dat zou je in elk geval anders ook kunnen vragen.

  Spieren losmaken/ontspannen voor de behandeling en na de behandeling masseert hij altijd nog even goed om de afvalstoffen uit de spieren sneller af te laten voeren.

  Reageer
  #7

  John en Suzan,

  Bedankt voor jullie reacties,

  Mijn fysio maakt inderdaad niet mijn spieren los voordat zij mijn rug behandelt. Ik krijg wel oefeningen mee naar huis.
  John, waarom is het belangrijk om nu al de fysio te bellen en niet een week te wachten?

  Reageer
  #8

  Hey,

  Dan zou haar dat de volgende keer vragen eerst te doen. Anders trekken je spieren net zo hard, of nog harder, de behandelde gewrichtjes en gewrichtsbanden weer terug.

  Daarom zou je nu ook tintelingen of pijn kunnen hebben, omdat er zenuwen geprikkeld of zelfs wat bekneld zijn door dat de behandeling eigenlijk te heftig gedaan is, te grof,om het heel plat te zeggen. ( ik herhaal hier wat mijn eigen fysio zegt over de manier van behandelen van sommige collega's).

  Als ze je nu op korte termijn weer kan behandelen,kan ze de eventuele druk op je zenuwen weer wat verminderen en voorkom je blijvende schade aan zenuwen. Maar dan moet ze niet weer te hardhandig te werk gaan. Ik denk haast dat dit laatste ook is wat John bedoelt, die zit vaak behoorlijk met mijn fysio op één lijn.😉

  Groetjes Suzan

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  En oefeningen gaan ook makkelijker trouwens als ook je spieren los gehouden worden. Je trekt er zelf minder hard aan met oefenen waardoor je wervels en andere gewrichten  ook minder te verduren hebben en soepeler blijven. Omdat je spieren toch ook je verkeerde houding mee bepalen moet je die eigenlijk herprogrammeren om ze de gewenste houding aan te leren.

  Medical taping/ cure tape kan ook daarbij helpen, zowel om spieren aan te spannen die meer moeten gaan doen, als spieren die nu teveel doen te laten ontspannen. En bij mij helpt het tevens tegen de napijn na een wat heftigere behandeling.

  Je kunt dit misschien eens met je fysio overleggen......

  Reageer
  #10

  Omdat je nu klachten, de fysio kan uitleggen waarom je eventueel de klachten hebt, of er iets aan kan doen

  Reageer
  #11

  John en Suzan, bedankt voor jullie reacties, ik heb er heel veel aan gehad.

  Donderdag ga ik naar de fysiotherapeut om het te bespreken. Ik hoop dat dit snel genoeg is.

  Reageer
  #12

  Dat is dan wel goed

  Reageer
  #13

  Hallo,

  Vandaag ben ik naar de fysio geweest en zij beaamde inderdaad dat dat kan komen door zenuwen. Ze heeft me oefeningen mee gegeven en de taak om twee Triggerpoints te koelen. Ik heb nu naast mijn benen en armen ook enorme last van hoofdpijn door mijn hele hoofd, misselijkheid, maagpijn, duizeligheid en ben erg vermoeid. Kan dit ook door de fysio komen?

  Reageer
  #14

  Ik moet er trouwens bij zeggen dat ik dit al wat dagen langer heb, maar na ik naar de fysio ben geweest is het veel erger geworden.

  Reageer
  #15

  Dat zou kunnen

  Reageer
Reageer op: Pijn benen en armen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief