ALS of iets anders

  • #1

    Beste mensen,

    Ik heb nu ongeveer 3 maanden lang last van spiertrekkingen. Spiertrekkingen heb k overal over heel mijn lichaam. Dit is de afgelopen maand minder geworden. Echter heb ik sinds gisterenavond/nacht last van spiertrekkingen in mijn boven been. Spiertrekkingen zijn er voortdurend, maar vooral als ik lig of mijn been strek. Op het moment dat ik zit en mijn knieën gebogen heb zijn de spiertrekkingen weg. Ik ben al 2 x naar de neuroloog geweest, maar die geeft aan niets te zien of te vinden. Ik ben op mijn reflexen getest en op mijj motorische vermogen. Daarnaast heb ik ook een bloedonderzoek gehad. Dit was allemaal goed. Op de 1 of andere manier vertrouw ik dit niet en ben ik gestrest.

    Reageer
    #2

    Iemand die hetzelfde ervaart en mij kan gerust stellen.

    Groetjes,

    M

    Reageer
    #3

    Heb je sowieso stress of spanningen? Is er iets ingrijpend's gebeurt voor het ontstaan van de klachten

    Reageer
    #4

    Er is niets ingrijpends gebeurd. Ik heb ook niet echt het gevoel dat ik stress. De reden waarom ik het niet vertrouw is dat ik het voorheen over heel mijn lichaam had en dat voor enkele momenten en ook alleen op bepaalde posities. Nu heb k het elke x wanneer ik mijn been strek. Het zijn geen hevige, maar lichte spiertrekkingen. Wel doe ik een HBO studie, dat op dit moment best wel te veel is en daarnaast werk ik ook veel.

    Reageer
    #5

    Alleen op het moment dat ik denk dat ik ALS heb. Dan heb ik een angstig gevoel.

     

    Reageer
    #6

    Dus toch stress....
    Dat kan wel de oorzaak zijn

    Reageer
    #7

    Is het mogelijk dat de spiertrekkingen heel de dag aanwezig zijn bij stress. Ik heb het gevoel alsof k niet kan ontspannen, omdat dan juist de spiertrekkingen aanwezig zijn. Ik moet er continu aan denken, word er een beetje gek van.

    Reageer
    #8

    En kan je een spierziekte uitsluiten door middel van testjes op je reflexen, motorische vermogen en aan de hand van een bloedonderzoek uitsluiten?

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja dat kan heel goed. En vooral als je er de hele dag aan blijft denken

    Reageer
    #10

    de neuroloog kan dat inderdaad

    Reageer
    #11

    Dank je wel voor alle antwoorden en voor de snelle reacties.

    Reageer
    #12

    Als je veel vergt van jezelf, kan dat zijn weerslag hebben op  je lichaam. Als je ingespannen bezig bent, adem je vaak oppervlakkiger. Verder zou ik zorgen voor volwaardige voeding, met langzame koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Misschien wat voedingssupplementen ter ondersteuning. Hierbij advies vragen. bijvoorbeeld in de betere vitaminezaak of een orthomoleculair therapeut.

    Reageer
Reageer op: ALS of iets anders


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief