• #1

  goedemorgen. Ben zo bang. Heb nu sinds twee weken last van spiertrekkingen. Zit op verschillende plekken. Dan in m’n rug dan in m’n been. En nu al uren aan de zijkant van m’n hand. Ben hypochonder (in therapie) en heb wel last van aanhoudende stress. Maar dat heb ik al
  Langer. En nooit spiertrekkingen gehad. Heb niet het idee dat ik krachtsverlies heb. Ik heb gelezen( weet dat googelen niet slim is) dat spiertrekkingen bij ALS voornamelijk voorkomen in rust. En dat is bij mij ook zo. Moet ik me zorgen maken?

  Reageer
  #2

  Ik zou me niet direct zorgen maken.

  Maar als je dat wel doet, kun je beter even naar de huisarts gaan,dan dokter Google raadplegen. Dan krijg je een diagnose die een stuk betrouwbaarder is😉

  Reageer
  #3

  Ja klopt. Maar dat is een bepaalde drang. Hoop dat ik toch wat gerustgesteld kan worden. Maar helaas. Sta wel in begin van therapie. Maar heb ik drie jaar geleden ook gehad. En is weer in volle hevigheid terug.
  Op het moment heb ik voor m’n gevoel echt AlS ben zo bang

  Reageer
  #4

  Het zijn toch typische stress/hyperventilatieklachten

  Reageer
  #5

  Denkt u? Ook als het lang aanhoudt?

  geen ALS?

  Reageer
  #6

  Nee hoor

  Reageer
  #7

  Kan je door je erop te focussen ook spiertrekkingen krijgen? . Zit de hele dag ermee in m’n hoofd. En voel van alles. Nu ook trekkingen in m’n benen erbij. Je ziet en voelt het gaan.

  Reageer
  #8

  Ja uiteraard. Juist dan

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ondanks oxazepam en  magnesium blijft het aanhouden. Is dat ook niet gek? Wanneer moet ik me echt zorgen maken over ALS?

  Reageer
  #10

  Je moet met dat probleem naar een psycholoog. Je hebt geen enkele andere klacht die op ALS zou kunnen wijzen. Het is toch vooral een angst die je je zelf aanpraat.
  Magnesium zou dan bij spierklachten kunnen helpen, maar die heb je niet. Het is toch een psychisch probleem

  Reageer
  #11

  Ik loop sinds een paar weken weer bij een psycholoog. Voornamelijk gaan we nu de ziekteangst aanpakken. Dat is waarschijnlijk de trigger voor de angst. Maar op dit moment denk ik echt dat ik het heb. Maar u denkt dus voor zover u het zo hoort van niet?
  Gekke is dat dit weer een nieuw iets is. In alle jaren dit nooit gehad. Op een kleine periode van oog tics na.

  Reageer
  #12

  gaan we nu de ziekteangst aanpakken. Dat is waarschijnlijk de trigger voor de angst. "Maar op dit moment denk ik echt dat ik het heb." Maar dat is dus precies wat er gebeurt met een angststoornis. En de ziekteangst is niet de trigger, maar de angst.
  Wilt overigens niet zeggen dat je de klachten niet hebt en je die alleen maar inbeeld... Je kunt die klachten natuurlijk echt hebben, maar de oorzaak daarvan is een andere dan een ernstige aandoening

  Reageer
  #13

  Bedankt. Kan ik nog wat doen dat het ophoudt. Word er echt gek van. Zo kan ik niet slapen. En paniek houdt aan. Hand beweegt constant. Ontspanning geprobeerd. Oxa. Doet niks. Alvast bedankt. En sorry voor m’n vragen.

  Reageer
  #14

  Lastig... Je zult iets moeten doen wat je aandacht vereist. Iets waar je dus aandachtig mee bezig moet zijn

  Reageer
  #15

  Sorry nog een vraagje.
  gister een goede dag. Bijna nergens last van. Nu sta ik weer op met spiertrekkingen en rare spieren. Is dat nog steeds geen teken van ALS?

  Reageer
Reageer op: Angst ALS
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief