Angst voor ALS

 • #1

  Hallo allemaal,

  ik weet dat er al een topic is over het bang zijn voor ALS. Maar ik wou mijn verhaal even apart kwijt. Ik heb mezelf zo net een serieuze paniekaanval aangepraat door te surfen naar de symptomen van ALS.

  Eerlijk is eerlijk. Ik ben al heel mijn leven bang voor dodelijke ziektes. Ik noem het hypochondrie maar één ding klopt niet bij mij. Ik haat dokters en ben bang voor de dodelijke diagnose die ze mij zouden kunnen geven. Ik heb al hulp gezocht bij een psycholoog en vaak gaat het goed met mij. Het is jammer genoeg nooit ver uit mijn gedachten maar ik functioneer, leef en kan wél genieten van het leven.

  De laatste tijd heb ik vaak last van krampen in mijn benen maar ook in mijn handen. Als ik begin na te denken heb ik heel af en toe ook wel eens een kramp in mijn hals, onder mijn kin of zelfs soms mijn tong. Maar de laatste tijd dus heel vaak in mijn handen en benen. Uiteraard kon ik het niet laten om te gaan lezen en blijkbaar zijn krampen ook wel een symptoom van ALS. Vooral de gekke plaatsen zoals handen enzv.

  Ik begin dan te puzzelen en te bedenken wat het allemaal kan zijn. Een logischere verklaring is bv dat ik al jarenlang maagzuurremmers neem. Deze zorgen blijkbaar voor een moeilijkere opname van magnesium. Ook niet fijn maar net iets minder dodelijk en iets aan te doen. Maar nee ALS blijft dan in mijn hoofd rondspoken. Ik heb dan ook spiertrillingen over heel mijn lichaam. Dus dat maakt het voor mij helemaal compleet.

  Zijn spierkrampen echt het grote symptoom? Ik ben mezelf helemaal gek aan het maken. Ik ben 36 jaar en ben het bang zijn voor zo beu.. Heel mijn lichaam voelt zo gespannen door de stress.

  Ik weet dat jullie geen glazen bol hebben maar kan iemand me ook maar een beetje geruststellen? 🙁

  Bedankt om te luisteren. Voel me eenzaam met mijn klachten.

   

  Reageer
Reageer op: Angst voor ALS
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief