ALS

  • #1

    Lieve mensen,

    Ik werd 3 maanden geleden, wakker met een stijve nek en drukkende hoofdpijn. Klachten waren na 1 maand niet weg dus heb ik besloten om naar de huisarts te gaan. Die geeft aan dat dit spanningshoofdpijn is en dat dit door het stressen komt. Ik heb ervoor gekozen om een sportmassage te nemen. Kort daarna heb ik last van samentrekkende spieren ook krijg ik af en toe last van tintelende handen en voeten ook heb ik een moment gehad dat ik ging beven. Heb ook last van een vastlopende kaak en een bloedsmaak in mijn mond na het hoesten. Ben inmiddels vaker langsgegaan bij de huisarts en heb ook een neuroloog bezocht. Heb aangegeven waar ik last van had. Na een aantal testjes op reflexen en motorische bewegingen gaf hij mij aan dat ik mij geen zorgen hoef te maken. Spiertrekkingen werden minder en sinds kort heb ik er weer extreem last van.

    (Ik heb een tijdje aan lachgas gezeten. Dit heb ik de neuroloog ook aangegeven.)

    Kan iemand mij helpen die hetzelfde ervaart.

    Ben bang voor ALS, MS of Parkinson.

    Reageer
    #2

    Lachgas kan hersenbeschadiging veroorzaken. Maar dat hangt dan van het gebruik af. Hoe lang, hoe vaak, hoe veel.
    Hyperventilatie is ook een mogelijkheid, ook dat zou een gevolg van het lachgas kunnen zijn. Gebruik je ook nog andere drugs?

    Doe eens de test op:
    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Heb het ongeveer een half jaar gebruikt en dan alleen in 's weekends. Vaak om de 2 weken, soms zit er ook een maand tussen. Dan spreek ik over 10 tot 15 ballonnen.

    De test van hyperventileren heb ik gedaan en scoorde daar 54 voor.

    Reageer
    #4

    Heb het ongeveer een half jaar gebruikt en dan alleen in 's weekends. Vaak om de 2 weken, soms zit er ook een maand tussen. Dan spreek ik over 10 tot 15 ballonnen.

    De test van hyperventileren heb ik gedaan en scoorde daar 54 voor. Verder gebruik ik geen andere drugs. Ook drink ik geen alcohol en rook ook niet.

    Ben inmiddels al ruim 5 maanden gestopt met hrt gebruiken van lachgas. Kreeg ruim 2 maanden later last van stijve nek en een maand later die spiertrekkingen.

    Reageer
    #5

    Met die score zijn dan in ieder geval je klachten verklaart.
    Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen

    Reageer
    #6

    Ga ik zeker doen, ik hoop dat dit mij zal helpen. Dan heb ik een vraagje over het lachgas gebruik is het mogelijk om MS, ALS of Parkinson te krijgen?

    Groetjes

    Reageer
    #7

    MS, ALS of Parkinson krijg je niet van lachgas.
    https://www.drugsinfo.nl/publiek/drugs-abc/middel/onderwerp/?id=116

    Reageer
Reageer op: ALS


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief