blauwe benen

 • #1

  hallo,

  ik heb al een paar maanden pijn scheuten door mijn schenen en bovenbenen en het gevoel dat er iemand een band aantrekt om mijn knieën. Als ik loop lijkt het wel of mijn vel van mijn onderbenen wegscheurt.

  Ben er voor bij de HA geweest en die wil er wel een spuit geven tegen de pijn.

  Als ik onder de douche sta of gewoon zit dan worden mijn benen blauw/paars. Weet iemand wat dat kan zijn?

  Reactie
  #2

  helemaal niemand?

  Reactie
  #3

  hi Danielle, er reageert waarschijnlijk niemand omdat dit natuurlijk moeilijk is, om dit zo op het forum te beoordelen.
  er zijn een aantal dingen die zoiets kunnen veroorzaken, ontstekingen
  b.v. of als je een kwetsuur hebt gehad aan je ledenmaten of slechte doorbloeding.
  er is ook een aandoening een heet b.v. zoiets als : Purpera Hein...-schonlein , dus allemaal mogelijkheden, als jouw huisarts het niet weet dient hij jou door te verwijzen, vraag daar dan ook om!
  Sterkte, Brenda

  Reactie
  #4

  Blauwe benen lijkt een gevolg te zijn van een afgenomen oxygenatie van de benen.
  Is er wel eens een echo gemaakt van de grote beenvaten? Heb je last van 'etelagebenen'.

  Anders zou het mogelijk een vernauwing van de zenuwgeleiding kunnen zijn. Hierbij heb je vaak een houdingsafhankelijke last. Bijvoorbeeld bij liggen niet maar bij staan of in de stoel zitten wel, of andersom.

  Reactie
  #5

  ik weet niet wat u heeft, ik ben alleen radeloos want mijn dochter van 14 heeft de zelfde symptomen en ik ben er niet erg gerust over als u wat meer weet hoor ik het graag,onze huisarts doet het af als groeipijn

  Reactie
  #6

  Dag Tineke, kun je misschien de klachten nauwkeuriger omschrijven?

  Heeft uw dochter pijn? Zo ja, waar en wanneer? Is er een aanleiding voor de pijn. Is het bijvoorbeeld na de gymles op school? Zien de benen er 'anders' uit? Zo ja, hoe zien de benen eruit (dikker, dunner, kleur)? Kan uw dochter een specifieke plek aanwijzen of is het het gehele been? Is er iets waar u zich zorgen over maakt, en zo ja wat?

  Alles wat u opvalt en wat uw dochter omschrijft...!

  Reactie
  #7

  Helaas weet ik nog niet wat ik allemaal mankeer, maar heb sinds 2004 Fibromyalgie en vorige maand de ziekte narcolepsie op mijn lijstje erbij gekregen.

  Loop nu in het V.U en deze dokter heeft de klachten gesplitst.

  Ik heb de klachten als ik zit en kan ook niet gelijk opstaan, want dan zak ik door mijn benen er is nog nooit naar vernauwingen gekeken.

  Ik heb hier al last van, vanaf mijn jeugd en ik werd vroeger ook naar huis gesteurd, met dat zijn groeipijnen, nu is mij verteld dat dit bij Fibromyalgie hoort. Het lijkt me alleen dat de blauwe, soms rood met witte vlekken niet bij FM hoort.

  Reactie
  #8

  Blauwe en witte vlekken is helemaal niet zo vreemd hoor. Zeker als het buiten nog fris is, en de bloedvaatjes vlak onder het huidoppervlak wat meer dicht gaan zitten om het warmteverlies van het lichaam via de huid te beperken.

  Ik kan mij voorstellen dat je met fibromyalgie niet zoveel beweegt, omdat je last hebt van pijnen. Maar dan weet je ook dat de reumatoloog je adviseert zoveel mogelijk te bewegen, ook al heb je pijn. Juist door al dat stilzitten, kom je in een negatieve spriraal en kan het langzaamaan steeds erger worden.

  Minimaal 3x per week intensief bewegen zodat je gaat zweten en je erna lekker moe bent, dat is erg belangrijk om te blijven doen. Als je hier niet aan toekomt, moet je rekening houden dat het van kwaad tot erger zal gaan. En misschien is het nu dus nog wel gemakkelijker om te gaan beginnen met intensief sporten dan over een paar jaar, want dan kon je er wel eens erger aan toe zijn door zolang te weinig te bewegen.

  Ik vind het rot voor je, maar ik zie wel een voordeel, dat je er zelf veel aan kunt doen.
  Veel patiënten hebben zo`n kans niet! Grijp je kans, het is je toekomst!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De echte blauwe benen en vlekje heb ik ook in de zomer als het warm is en dan ben ik vaak de gene die het snel koud heeft.

  Voordat ik te horen kreeg dat ik FM had, deed ik altijd aan sport, hardlopen, fietsen veel wandelen, dus eigenlijk alles met de benen wagen, ik heb er ook voor gekozen om geen rijbewijs te halen om dus altijd in beweging te moeten zijn, ik heb zelfs tot vorige zomer staan werk gedaan waar ik veel moest bewegen en lopen. Ik ben niet iemand die stil zit. Maar ik heb de laatste mnd steeds vaker verlammingsverschijnselen en dan gaat bewegen een beetje moeilijk.

  Ook verdwijnt steeds vaker de kracht uit mijn benen en kan dan zo een paar dagen niet lopen en als ik wel kan lopen gebruik ik daarbij een wandelstok omdat ik omval of het is net of ik dronken ben, ook het fietsen word steeds zwaarder.

  Het is ook rot, maar ik blijf positief in het leven staan en fiets nog steeds elke dag 10 kilometer en probeer elke dag 3x 15 minuten te lopen met de hond.

  Reactie
  #10

  Heel verstandig van je. Als bij jou fibromyalgie officieel gediagnosticeerd is, dan weet je ook wat je het beste kunt doen toch?!

  Reactie
  #11

  Ik heb ook last van pijn in mijn schenen maar geen blauwe benen. Het kan ook zijn dat je teveel loopt qua je normaal doet ik ben zelf graag van het springen op de trampoline ik krijg er last van als ik er te lang op zit ik ben nooit echt gek geweest op het sporten.

  Reactie
  #12

  Ook ik heb last van mijn benen.
  Het begint altijd tijdens het douchen mijn knieen worden dan dik en gaan gloeien en doen echt zeer en aan de binnenkant van mijn knieen verkleurt de huid helemaal paars,blauw en rood,dit loopt helemaal over de binnenkant van mijn benen naar beneden.
  Het makkelijkst is daarom voor mij op zo'n moment zittend verder te douchen.
  Een half uur na het douchen is alles weer weggetrokken
  Ik heb ook echt geen idee wat het kan zijn,het enige waarvan ik denk dat het ermee te maken kan hebben is de doorbloeding die niet goed is,ik heb ook altijd koude onderbenen en voeten.

  Reactie
  #13

  ik ging opzoek naar de symptomen die ik vanmiddag had op het strand een koud onderbeen en vlekken, nog meer verrast toen ik zag dat jij ook fibro diagnose hebt...lotgenoot dus..sterkte ook ik beweeg zo veel mogelijk maar blijf achteruit gaan, ookal vanaf mijn jeugd knuffel van mij..

  Reactie
  #14

  Beste sjees,

  Ik heb dezelfde klachten! Ben maar eens gaan Googlen.. Ook voor het douchen, tijdens het douchen hele erge blauwe benen. Laatste keer was het zo erg dat ik er een beetje van schrok ervan! Na het douchen word het gelijk minder. Maar ik heb er dan weer helemaal geen pijn aan. Ik dacht ook aan doorbloeding aangezien ik ook altijd super koude voeten en ook benen heb.. Vraag me af of het miss nog met rugklachten samen kan hangen, omdat ik wel eerder daar een beknelde zenuw had.. Miss drukt die wat vaten in het nauw?

  Reactie
  #15

  Ik denk nier dar de zenuw het probleem veroorzaakt.
  Ga in ieder geval eens met de klachten naar de huisarts

  Reactie
Reageer op: blauwe benen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief