Borstspier/borstbeen klachten

 • #1

  Hallo,

  Sinds vorig jaar maart heb ik klachten bij mijn borst/rug (ik ben toen ook begonnen met een baantje in het magazijn tussen studies in), het begon allemaal heel licht en ik ging elke dag naar de sportschool dus ik dacht dat het gewoon spierpijn zou zijn. echter werden de klachten steeds erger en kreeg ik slapenloze. ik schrok snachts wel 4 tot 5 keer wakker in zwetend doordat mijn linker borst spastische bewegingen maakte, hij trilde heel hard en mijn eerste reactie was ook gelijk dat ik dacht dat het mijn hart was. Ik werd hierdoor zo ongerust en was elke minuut bang dat er iets zou gebeuren. ik ben hiervoor naar het ziekenhuis geweest en een hartfilmpje en een fietstest gedaan, hieruit bleek dat er niks aan de hand was met mijn hart. dit was voor mij een hele grote opluchting. Ik ben toen naar de fysio gegaan voor training en voor dry needeling, dit deed ik elke vrijdag en dry needeling bleek goed te helpen tijdelijk. echter kreeg ik elke keer 2 dagen voor bezoek aan de fysio weer de klachten terug. dit had dus ook geen zin. ( de dry needeling kreeg ik in mijn rug omdat de fysio zei dat de klachten daar vandaan komen.) nu ben ik inmiddels anderhalf jaar verder en zit ik nog steeds met dit probleem, het maakt mij moe, ik heb nergens zin in, elke keer als ik iets leuks wil gaan doen krijg ik er last van.

  Dit verhaal wordt nu iets te lang dus ik zal het inkorten:

  Ik heb geen goede thuis situatie gehad dus de artsen zeggen ook dat het van stress komt, dat snap ik ook wel maar ik heb het gevoel dat er meer aan de hand is. ik sport nu al 1 jaar niet meer vanwege de klachten.

  Mijn klachten op dit moment: af en toe spastische borstspier, constant druk op de borst, gevoelige huid op het borstbeen, veel pijn aan borstbeen, rugpijn en de gedachten blijven houden dat het iets met mijn hart is wat ik niet uit mijn hoofd krijg.

  Weet iemand wat ik kan doen of heeft iemand soort gelijke klachten, alstublieft, ik weet niet wat ik moet doen en heb er alles voor over om ervan af te komen.

  (23 jaar)

  Reactie
  #2

  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #3

  Hoi John,

  Met stres gerelateerde klachten is kwaliteit slaap super belangrijk. Kijk of je wel voldoende en diep genoeg slaapt.

  Kan echt veel verschil maken.

  Reactie
Reageer op: Borstspier/borstbeen klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief