Borstpijn

  • #1

    Dag,

    Ik weet niet in welke categorie dit viel maar ik dacht dat het deze wel kon zijn omdat mijn klachten niet snel hierna ontstonden.
    Ik ben 17 jaar en 2 maanden. 5 weken geleden kreeg ik opeens een flinke druk op mn borstkas. Echt het gevoel alsof iemand mn hele linkerborst aan het fijnknijpen is. De pijn voelt aan als een goede druk die uitstraalt naar mn linkerarm. Heb daar ook tintelingen en het voelt alsof de (slag)aderen in mn nek een beetje dichtgaan. Ook af en toe een raar zwevend gevoel dat waarschijnlijk enorme duizeligheid is. Maar wel zo erg dat ik het toch anders wil noemen.
    Klachten zijn begonnen na 3 maanden intensief speedgebruik. In de eerste maand is het gebruik opgelopen tot soms een gram per dag waar ik nog nergens last van had. Daarna is het gestagneerd tot ik klachten kreeg. Daarna afgebouwd en nu een week clean. Maar de klachten zijn er nog steeds en die zouden weg moeten zijn. Wat anders goed om te weten is dat ik sinds mn 13e al 15 peuken per dag rook. Ik ben voor mijn klachten naar de Huisarts geweest en die heeft een ECG afgenomen, daarna ook nog een x-ray. Die waren een maandje geleden. Uit het ECG kwam ST-elevatie naar voren maar de huisarts zei dat dat normaal kan zijn bij sommige kinderen en uit de x-ray kwam niks zorgwekkends. Drugsgebruik heb ik ontkend van de huisarts en die zei dat mn hart helemaal in orde is. Maar nou heb ik zoveel pijn dat ik niet op mn linkerzij kan liggen. Weet iemand wat het dan zou kunnen zijn? Moet ik nog langer wachten? Moet ik aangeven wat ik heb gedaan bij de huisarts? En wat zou het kunnen zijn? En hoe zou de huisarts daar achter kunnen komen? Is het mogelijk dat er iets aan de hand is met mijn cardiovasculaire systeem? En als dat zo kan zijn hoe groot is de kans dat het mn hart betreft?
    Bij voorbaat alvast dank voor reacties.

    Reageer
    #2

    Je kunt niet van je huisarts verwachten dat die een correcte diagnose stelt als jij hele belangrijke informatie achter houdt.....
    Bel dus je huisarts en vertel over je huidige klachten en ook over je drugsgebruik.

    Reageer
    #3

    Het zijn toch klachten die bij het drugsgebruik kunnen passen. Waarschijnlijk hyperventileer je. Terug naar de huisarts dus zoals Suus al voorstelde.
    Doe ook eens de test op:
    https://www.zorgprofessionaljohn.com/hyperventilatie-test/

    Reageer
    #4

    Als reactie op John wil ik zeggen dat ik wist dat drugs deze klachten kunnen geven. Was vergeten te zeggen dat ik al een week gestopt ben en de klachten aanhouden. Het is zo vervelend dat ik ervan wakker liggen en niet op mn linkerzij kan liggen wat frustrerend is. Ik neem aan dat iedereen weleens van zij verandert tijdens het slapen en het is moelijk als dat opeens niet meer gaat. De pijn zou volgens mij al weg moeten zijn, maar is het niet. En hyperventileren???? Oh wacht we kennen elkaar natuurlijk niet persoonlijk( 🙂 ) maar ik heb daar nooit last van. Ook even op gelet mocht het toch hyperventileren zijn maar ik heb dat niet en ook nooit last van gehad. Dat er echt iets dat daadwerkelijke pijn veroorzaakt ben ik zeker. Ik hou al 1 week hele goede rust want ja ik kan toch niks anders doen nu. Huisarts zegt dat ik niks heb terwijl ze maar 2 onderzoeken hebben gedaan waarvan alleen de ECG kan zien of er iets mis is. Daar kwam ST-elevatie(!!!) uit maar de huisarts zegt dat dat normaal kan zijn bij kinderen. Maar ik ben 17. Ik ga al de hele tijd naar de huisarts heen. En hij wil me ook gewoon geen verwijzing geven voor een cardio MRI. Maar aan de andere kant: stel er is wel iets, en ik krijg het uiteindelijk alsnog. Dan hoop ik dat alles goed is. Maar stel er is permanente schade door een uitstel van onderzoek. Kan ik dan schadevergoeding claimen als ik wat zaken achtergehouden heb en zij er niet achterkomen? Btw ik heb een afspraak bij de huisarts aankomende donderdag om 11:00 waarin ik alles ga vertellen dus dan kan ik dat niet doen maar eigenlijk is de vraag meer kan je schadevergoeding vragen als een arts geen verwijzing wil geven voor een onderzoek terwijl je wel echt denkt dat je klachten hebben waarmee dat onderzoek kan aantonen waar dat aan ligt en er een medische interventie nodig is om complicaties te voorkomen? Want dan heb ik ondanks drugsgebruik wel iets omdat ik al een werk niet naar mn werk kan. En mocht hij nou echt geen verwijzing willen geven voor een MRI wat kan ik dan doen? Weet iemand hoeveel het kost om dat in Duitsland te doen?

    Reageer
    #5

    Hyperventilatie is niet alleen maar wat je altijd op tv ziet dat iemand aan het flippen is.
    Hyperventileren kan je ook hebben terwijl je het niet door hebt.
    Je ademt dan automatisch te hoog en te snel.
    Hierdoor kan je pijn aan je ribben krijgen in je ademhalings spieren.
    Dit heet CHV chronische hyperventilatie.
    Als de dokter vind dat je geen "enge klachten" hebt wordt je ook niet door verwezen.

    Ben het met Suus en John eens.
    Misschien handig geweest om je drugs gebruik te benoemen.
    Je kan wel zeggen z'n kkr moeder.
    Maar jij bent de gene die het nodig vond drugs te gebruiken terwijl je dondersgoed weet day het niet goed voor je is.
    En nu denk je dat er wat is en hou je het achter voor de artsen....
    Niet zo slim he.

    Denk dat een dokter toch wel klachten zal herkennen na 9 jaar studeren.
    En waarom praat je in godsnaam al over een schadevergoeding?
    Denk dat je beter doorverwezen kan worden naar een psycholoog en fysio.

    Reageer
    #6

    Omdat jij na drugsgebruik een week niet kunt werken, wil je een schadevergoeding van je huisarts eisen????

    Je huisarts mag je geen verwijzing geven als daar na geen vooronderzoek geen reden voor is. En als een patiënt informatie achterhoudt, is dat toch echt de verantwoordelijkheid van de patiënt zelf.

    Wat Anoniem ook schrijft, hyperventilatie kent verschillende vormen. En chronische hyperventilatie kan heel goed ontstaan tijdens drugs gebruik.
    Je kunt daar zelf iets aan doen, door naar een fysiotherapeut te gaan. (En niet te gebruiken,maar dat is jou keus)

    Verder vind ik nog dat je je taalgebruik wel wat aan zou kunnen passen. Dit is een medisch forum, termen als kanker moeder kunnen zeer kwetsend overkomen, ik hoop voor jou dat jou moeder van deze rot ziekte gespaard blijft......

    Reageer
    #7

    @Bram
    Ik heb de kkr opmerkingen verwijderd. Als je dat nog een keer doet krijg je een blok.
    "Als reactie op John wil ik zeggen dat ik wist dat drugs deze klachten kunnen geven." En toch kies je ervoor om dat te ontkennen bij de huisarts. En dan verwacht je van je huisarts dat die een diagnose stelt en je doorverwijst. En dan begin je ook nog over een schadevergoeding

    "Maar stel er is permanente schade door een uitstel van onderzoek." Permanente schade (als die er al zou zijn) ontstaat dan niet door uitstel van onderzoek maar door je drugsgebruik.

    De klachten die je hebt kunnen door hyperventilatie worden veroorzaakt. En als je daadwerkelijk al een week bent gestopt met gebruik zou je wel eens ontwenningsverschijnselen kunnen hebben.
    Ga nou terug naar je huisarts en vertel het hele verhaal.

    Reageer
Reageer op: Borstpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief